Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

                                                                                                           Vi har plass til flere i takt med gjenåpningen

- Mange ser seg fortsatt om etter meningsfulle ting å gjøre i sommer, og da flere naturligvis har falt av fra i løpet av pandemien, gleder det oss å kunne tilby aktiviteter for hele familien gjennom hele sommeren. Minoritetsspråklige barn og unge med funksjonsnedsettelse og deres pårørende har nå en møteplass, en arena, et talerør! Takket være Abloom. Vi er et samfunn, vi er hverandres heiagjeng og vi vet at vi kommer til å gjøre så mye, mye mer de neste ti årene, sier Abloom-sjef Faridah S. Nabaggala. 

Ablooms sommerdager – vi har plass til flere i takt med gjenåpningen av samfunnet

Abloom jobber aktivt for å dekke behovene til barn og unge, og Abloom piknik var den første av arrangementene under Ablooms sommerdager. Arrangementet har vokst fra å være en liten piknik til å bli mye mer enn det. Hvert år inviterer vi barnefamilier med på sunne, sosiale og inkluderende opplevelser, som de kan lære av og gjenta så ofte de bare ønsker ellers i egne dagligliv. Vi tar flyktninger (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn i “varmen”. Dette gjør vi ved å gi dem både ansvar og gleder gjennom et koselig arrangement ute i det fri. Folk fra mange forskjellige land deltar, og her kan de fremmøtte få slappe av og delta på morsomme aktiviteter. Og selvfølgelig spise god mat med hyggelige mennesker! I år foregikk pikniken på Sognsvann i Oslo.

Aktivitetene vi arrangerte var badminton, hoppetau, fotballtriksing og naturbingo, i tillegg til at vi sto for grilling. Som følge av covid-19 delte vi opp aktivitetene i kohorter med 30 stykker om gangen. Foreldre/foresatte/ansvarlig hadde ansvar for sine barn under hver aktivitet. 

Vi er glade for å ha Norsk orientering med på laget for andre året på rad. Beitostølen friluftsliv sto for innlæring av kart og orienteringsløype med quiz.

Vi håper å se så mange av dere som mulig under de andre arrangementene vi har planlagt under Ablooms sommerdager. I løpet av sommeren skal vi til Tusenfryd, delta på Friluftslivets uke, besøke Høyt og Lavt og Rush trampolinepark.

For å lese mer om Ablooms sommerdager og registrering til arrangementene, klikk her.

Vi var heldige å få med oss 7 nye, unge tilskudd under planleggingen av årets Abloom piknik.

Tidlig innsats for unge

Gjennom finansiering fra Gjensidigestiftelsen har Abloom gleden av å tilby ungdom sommerjobb. Vi har fått en mengde søknader ikke bare fra Oslo, men fra mange andre områder i landet. Vi ønsker å gi unge mennesker som ikke har like mange muligheter og ressurser en mulighet til å få erfaring og tjene egne penger. Mange med innvandrerbakgrunn stiller ikke like sterkt i jobbsøkersammenheng, og dette ønsker vi å gjøre noe med! Vi hadde gleden av å ønske 7 ungdommer velkommen til arbeid hos oss! 

Tusen takk til Gjensidigestiftelsen! 

Abloom filmfestival 2021

– Vi har klart det! For tiende gang samles vi til Abloom filmfestival for å løfte frem barn og unge med funksjonsnedsettelse. Og det fyller hjertet mitt med stolthet og glede. Da jeg sto på Filmens hus i 2012  og var i gang med min første filmfestival, hadde jeg egentlig bare en drøm og engasjement. Med dette ønsker jeg velkommen til Abloom filmfestival 2021 – vår jubileumsfestival! Tiårsjubileet til Abloom er først og fremst en feiring av nestekjærlighet, pågangsmot og synlighet. En stolt tiåring skal feire, danse og juble, sier Faridah S. Nabaggala.

Meld deg på et eller flere av arrangementene her. Og du? Husk at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt. 

Den japanske ambassade med på laget

Den 1. juni fikk vi besøk av den japanske ambassaden i Oslo. Vi gleder oss til samarbeid i november i forbindelse med Abloom filmfestival 2021. De fikk også med seg vårt verktøy, nemlig felleserklæringen: “Funksjonsnedsettelse er ikke en guddommelig straff” på japansk.

Japan kommer til å være et av fokuslandene våre under AFF 2021. Siden OL og paraolympiske leker arrangeres i Japan i år, ønsker vi å løfte frem paraidretten og paraidrettsutøvere. Vi viser også japanske filmer m.m. under filmfestivalen.

Ablooms arbeid mot Koronaviruset fortsetter

Selv om covid-19 ser ut til å nedkjempes, fortsetter Abloom arbeidet med spredning av informasjon og kunnskap om viruset. Vi publiserte blant annet lydbøkene “På eventyr med Koronaviruset” på urdu og somalisk denne måneden. Vi har også samlet litt lesestoff til hengekøya/solsenga/sofakroken og oppmuntrer dere til å sjekke ut AbloomPlay eller vår nettside.

Abloom har en Whatsapp-gruppe som har gått fra 10 medlemmer til 34 på kort tid. I gruppa sprer vi informasjon om covid-19 på ulike språk. For å bli med i gruppa, trykk her.

Hvis vi alle står sammen og følger retningslinjene fra myndighetene, forsvinner pandemien raskere. Hold ut, vi er snart i mål!

Abloom bryter tabuer – Felleserklæringen spres

Abloom har jobbet aktivt med å bryte ned vrangforestillinger om at funksjonsnedsettelser er en guddommelig straff siden 2019, og i løpet av sommeren skal felleserklæringen “Funksjonsnedsettelser er ikke en guddommelig straff” deles ut til moskeer og kirker. 

Vår nye praktikant Mihret har bidratt med å spre informasjon og video om felleserklæringen i sitt eget nettverk (Majorstuen eritreiske ortodokse kirke), og sprer kontinuerlig budskapet videre til andre. Les mer om “Abloom bryter ned tabuer” her.

Abloom tar en kort ferie nå og ønsker alle en fortreffelig sommer! Stay tuned.