Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Frydefulle dager med Abloom

- Altfor mange møteplasser ekskluderer og diskriminerer personer med funksjonsnedsettelser, både systematisk og på personplan. Slike holdninger har dessverre fortsatt dype røtter i mange miljøer. Er det greit at skattepengene våre skal gå til organisasjoner som bevisst og konsekvent diskriminerer? Tabuer er vanskelig. Noen går i forsvarsmodus, andre til angrep, sier Abloom-grunnlegger Faridah S. Nabaggala.

Jenter har det gøy under Ablooms sommerdager.

Utsagnet har grobunn i en hendelse som fant sted forrige uke, da Ablooms medarbeidere ble utsatt for hets fra en forstander i en av Oslos største moskeer.

 

Abloom-direktør, Faridah S. Nabaggala, sier at det å bli møtt med motvilje og frekkhet ikke er noe nytt for henne.

 

– Jeg har sett mye rart, men har valgt å ikke snakke om det. Jeg ville ikke at det skulle komme i veien for våre prosjekter og vårt positive budskap. Den informasjonen vi sitter på er nødvendig, og det er noe som får meg til å stå på videre. Abloom sommerdager har vært full av aktiviteter/leker og moro for mange barn/unge og deres familier. Arrangementene har gitt trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge på alle måter. Alt vi gjør i Abloom har et sentralt mål: Alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt.

 

Abloom kommer med en egen artikkel om saken i løpet av uka.


Ablooms sommerdager fortsetter

For andre året på rad sørget Abloom for at august måned var smekkfull av morsomme og fartsfylte aktiviteter for hele familien. De siste årene har Abloom arrangert noe vi kaller “Ablooms sommerdager”, der vi gir opplevelsesrike sommerdager med gratis tilbud til flyktninger, barnefamilier med barn/unge med nedsatt funksjonsnedsettelse og personer som lever under fattigdomsgrensen. Målgruppene våre har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet på grunn av informasjons- og holdningsbarrierer, diskriminering, misforståelser, økonomi og kunnskapsmangel om aktiviteter som finnes der ute. 

 

Rush trampolinepark
Fornøyelsesparkuken fortsatte på Rush Trampolinepark AS. De ga mange spente familier opplevelser flere ikke hadde vært med på før. Ablooms tiltak for flyktninger, familier der en eller flere har en funksjonsnedsettelse og barnefamilier under fattigdomsgrensa, er veldig viktig i minoritetsspråklige miljøer og med tanke på kommunikasjonsvansker som oppleves i det norske samfunnet.

Les en egen artikkel om arrangementet vårt her.

 

 

En annen av Ablooms sommerdager ble avholdt på “Høyt og Lavt” i Lillestrøm. Klatreparken var noe nytt flere av våre deltakere ikke hadde vært med på før. De fikk hjelmer, seler og hansker tildelt, deretter en opplæring av arbeiderne fra klatreparken. Løypene hadde ulike fargekoder slik at deltakerne kunne gå på sitt nivå og flere av deltakerne for dagen hadde høydeskrekk, klarte ikke å balansere og var redde for å falle. Likevel kom deltakerne seg over frykten sin!

– Det var skummelt i begynnelsen, men det ble bedre etter hvert, forteller Gabriel.

 

Les en egen artikkel om arrangementet vårt her.

 

Siste dag under Ablooms sommerdager blir avholdt på Sognsvann førstkommende lørdag, når Abloom deltar under “Friluftlivets uke”. Her er målet å bli kjent med utemulighetene der man bor. Denne uken tar vi med familier ut for å prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

Les mer om arrangementet her.

 

Spennende oppstartsmøter

Vi har også hatt spennende oppstartsmøter med vår nye lærling Sher Yaar Malik og Likeverds- og mangfoldsutvalget. Hans deltakelse kommer til å berike utvalget i organisasjonen vår og sørge for å inkludere minoritetsspråklige barn, unge, voksne og deres pårørende og ikke minst mangfoldsperspektivet generelt. Vi gleder oss til å jobbe sammen!

Den 03.09.21 blir det lansering av Ablooms nyeste film “Halima fra Tøyen” på Tøyen i Oslo, før en nylansering av Faridahs bok “På eventyr med Koronaviruset” avholdes på Tøyen den 07.09.21.

 

Abloom filmfestival 2021 

Velkommen til den tiende Abloom filmfestival – fra 21. november til 27. november 2021. Husk at uke 47 også er Awareness Week – en stor informasjonskampanje for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse.

 

Mer om dagene her!

 

I uke 47 avholdes Abloom filmfestival for 10. gang. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Abloom filmfestival i november 2021. Temaet er “Ingen straff, men velsignelse”.

 

Meld på deg og dine ved å trykke her.

 

Ablooms Internasjonale Mottakelse

Vi har gleden av, for tredje gang, å ønske velkommen til Ablooms internasjonale mottakelse under AFF2021. Arrangementet er på Saga kino mandag 22. november kl. 17.00 – 20.30.

 

Japan i fokus

Hvert år introduserer Abloom filmfestival film og kultur fra et nytt land under vår internasjonale mottakelse. I år er det Japan som er i fokus. Ikke bare fordi det var landet som arrangerte de paralympiske leker 2020. Japanske filmer, spesielt animerte filmer for barn er cinematiske skatter. Som de sier i Japan: “tanoshinde kudasai!” たのしんできてください (“enjoy them”).

 

Vi ønsker deg velkommen til jubileumskonferansen 25. nov 2021!

Abloom filmfestival skal være mer digitalt tilgjengelig, og derfor streamer vi noen av arrangementene på nett. Konferansen vil bli streamet og du vil kunne delta digitalt dersom du ønsker det. Lenken blir satt opp før konferansen.

Tusen takk til Gjensidigestiftelsen for en fantastisk opplevelse på Rush trampolinepark og Høyt og Lavt Lillestrøm!