Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Høyt og Lavt sammen med Abloom!

Abloom står frem slik at alle skal bli hørt på tross av bakgrunn! Stemmene til menneskene med utfordringer teller like mye som alle andre, og mange familier i Norge rammes av lavinntekt og funksjonsnedsettelse. Abloom ønsker å bryte disse tabuene, ved å inkludere til våre sommerdager og kulturelle aktiviteter!

Foto: Abloom

Klatreparken var noe nytt flere av våre deltakere ikke hadde vært med på før. De fikk hjelmer, seler og hansker tildelt, deretter en opplæring av arbeiderne fra klatreparken. Løypene hadde ulike fargekoder slik at deltakerne kunne gå på sitt nivå og flere av deltakerne for dagen hadde høydeskrekk, klarte ikke å balansere og var redde for å falle. Likevel kom deltakerne seg over frykten deres!

  

-Det var skummelt på begynnelsen, men det ble bedre etter hvert,  forteller Gabriel 

Foto: Abloom

For Abloom har integrering av innvandrerfamilier og flyktninger i det norske samfunn vært en prioritering. 

-Det er fint å komme seg ut i naturen, sier Dima 

Hun er en av deltakerne i dagens aktivitet som ble med på klatreparken i Lillestrøm. Sønnen hennes synes ikke dette var skummelt, og gleder seg til å komme tilbake til parken. 

-Vi prøver å gå mye ut i naturen, men dagen ute i dag var veldig gøy, fortsetter Anna. 

De 37 deltakerne vi hadde med, skulle forklare mestringsfølelsen sin på en skala fra 1-10 der ti er best. I gjennomsnitt hadde deltakerne en mestringsfølelse på 8,8. Flere av grunnene til at det ikke ble toppskåring var forårsaket av at de alltid kan bli bedre, ifølge barna.  

Aktiviteten var krevende både fysisk og psykisk. Zip-linene ga masse adrenalin mens de skumle hindrene ga mot. Dagen har bydd på alt fra høyt og lavt. Klatrerne ble veldig slitne, og flere sovnet under bussturen tilbake etter en lang dag. 

Abloom ønsker å takke Gjensidigestiftelsen som støtter oss med dette prosjektet. Vi vil i tillegg takke det herlige Abloom crewet som har jobbet hardt for å gjøre denne opplevelsen trivelig. God skolestart til alle barn, så ses vi igjen til friluftsliv-dag i september! 

 

 

Skrevet av Aleena Hussain (16 år)