Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Friluftslivsdag med Abloom på Sognsvann!

Abloom sommerdager har vært oppleveserike dager for  hele familien. Fra Tusenfryd, Rush og Høyt og lavt. Friluftlivsdagen er Abloom's siste arrangement for denne sommeren. Målet er å få flere til å oppdage natur- og friluftsmuligheter der de bor og inspirere folk til å komme seg ut oftere. I friluftslivet finnes det noe for alle! Enten du er glad i fartsfylte aktiviteter, søker stillhet og ro, eller har som mål å komme deg ut!

En av kjerneverdiene til Abloom er inkludering for alle uansett funksjonshemming. Mange har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet på grunn av informasjons- og holdningsbarrierer, diskriminering, misforståelser, økonomi og kunnskapsmangel om aktiviteter som finnes der ute.

Barna jobber med aktiviteter. Foto:Abloom

Barna og familiene som var med på aktivitetene og orientering i regi av Norsk orientering, syntes arrangementet var veldig gøy. Det å være i natur og å plukke bær og sopp, har vært lærerik for voksne og barn. Her fikk de vite hva du kunne plukke, når og hvor – og ikke minst hva de kunne lage!

Blant aktivitetene hadde vi orientering, naturbingo og kjegle lek. Barna startet dagen med en orienteringsløype. Her ble de kjent med kartet og de ulike fargene. De ble belønnet med premie til slutt, og mange fine smil å se! 

Etter å ha spist seg mette tok barna utfordringen av festivaldirektør Faridah og ble med på å danse.  Mot slutten av dagen var vi på utkikk etter blåbær som vi plukket. Sammen med Norsk orientering tok vi og spaserte inn i Songsvannskogen for å finne bær. Dessverre var mye allerede plukket, men med noen ivrige og flinke plukkere fant vi litt til alle sammen. Barna fikk pannekaker til dessert og mange toppet dem med blåbærene som de selv hadde plukket. 

Barn får instruksjon fra Norsk orientering til å finne post. Foto:Abloom

Våre fantastiske ungdommer og medarbeider Faiso Ahmed. Foto: Abloom

 

Isra og mamma finner post. Foto: Abloom

Isra var en av deltakerne på friluftsuka:

«Det var kjempekoselig å være med på Ablooms friluftslivsuka. Jeg kunne komme meg ut og snakke med folk, ikke minst skaffe meg et flott nettverk. Det var første gang jeg og mamma var med Abloom på aktiviteter. Der møtte jeg Faiso og andre flotte og fantastiske folk som jobber ved Abloom. Det var en koselig og lærerik dag. Tusen takk til Abloom for denne fantastiske dagen.», sier Isra 

 

Dagen var veldig gøy for store og små; vi gleder oss til neste gang og håper mange flere kommer til å benytte seg av de fantastiske naturområdene i sitt nærmiljø. En stor takk til Norsk orientering som ble med oss hele dagen.

 

Vi vil gjerne avslutte med å takke Gjensidigestiftelsen og Oslo kommune for muligheten. Vi gleder oss til neste gang, og håper mange fler kommet til å benytte seg av de fantastiske naturområdene i sitt nærmiljø. God høst !