Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

                                                Vi feirer gjenåpningen av landet

- Hipp, hipp hurra! Abloom feirer gjenåpningen av samfunnet med et hyggelig oppstartsmøte med våre nye frivillige! Abloom takker våre frivillige for sin deltakelse og innsats og gleder oss til å ta imot gjester for AFF2021! Uten frivilligheten klarer vi oss ikke, og det er deres engasjement og vilje til å bidra og skape et mer mangfoldig og hjelpsomt samfunn som gjør budskapet Abloom sterkere!, sier festivaldirektør, Faridah S. Nabaggala.

 

Endelig åpnet Norge!

Endelig, etter nesten 2 år, har Norge åpnet for fullt. Vi i Abloom vil takke det norske folk for innsatsen mange har lagt ned i dugnaden. Det har vært vanskelig for mange, både å føle seg isolert og det å måtte forholde seg til en rekke restriksjoner som har påvirket hverdagen. Nå er Norge endelig åpnet, og vi ønsker å gratulere alle. Allerede på lørdagen deltok Abloom-ansatte på frivillige.no sin første fysiske kurssamling om rekruttering og oppstart etter korona. Det var lærerikt og veldig spennende å kunne delta på fysisk kurs etter en lang periode med restriksjoner, sier medarbeider Faiso Ahmed. Selv om Norge er åpnet, er det viktig at vi fortsatt er på vakt, ettersom smitten kan øke igjen og restriksjoner kan bli innført. Det er veldig viktig å huske på at pandemien fortsatt ikke er over, selv om Norge er åpnet. Derfor må vi minne hverandre på at vi fortsatt har et ansvar. Følg smittevernsreglene, vask hendene godt og hold sunn avstand til andre når dere er syke. Dette gjelder også om man kun har vanlig forkjølelse. Hold avstand, så slipper andre å bli sengeliggende. Vi er så nære målstreken. Med et godt samarbeid får vi dette til!

 

Frivilligmøte i Abloom sine lokaler.

 

Ablooms sommerdager – friluftsdag

En av kjerneverdiene til Abloom er inkludering av alle, uansett funksjonsnedsettelse. Mange har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet på grunn av informasjons- og holdningsbarrierer, diskriminering, misforståelser, økonomi og kunnskapsmangel om aktiviteter som finnes der ute.

 

Ablooms siste sommeraktivitet i september tok plass på Sognsvann. Barna startet dagen med en orienteringsløype. Her ble de kjent med kartet og de ulike fargene. Det var fint vær og deltakerne våre deltok på aktiviteter i regi av Norsk orientering og benyttet seg av de fantastiske naturområdene i Sognsvann hadde å by på! Barna fikk pannekaker til dessert og mange toppet dem med blåbærene som de selv hadde plukket. 

 

 

Det er nettopp dette Abloom jobber for, å inkludere og integrere i det norske samfunnet aktiviteter som kan bringe det fantastiske norske mangfoldet vi har her i Norge sammen. Diskriminering, misforståelser eller økonomi skal aldri være en barriere for å aktivt delta i samfunnet, mener festivaldirektør Faridah S. Nabaggala.

 

“På eventyr med Koronaviruset”

Abloom lanserte “På eventyr med Koronaviruset” på Tøyen skole den 07.09.21. Boka ble tatt imot av spente elever og voksne. Forfatteren, Faridah S. Nabaggala, var klar til å fortelle barna om superkjendisen Korona, som har herjet verden over i snart to år. I boka følger vi Korona på hans vei mot vår planet og hvordan han smitter uskyldige mennesker. Hva og hvem kan egentlig stoppe han?

 

 

Boka er et viktig verktøy for å spre kunnskap om koronaviruset og smittevern blant barn og unge. Forfatter Nabaggala skaper dialog, bryter tabuer og forteller høyt og tydelig at barn og unge med spesielle behov skal bli verdsatt, sett og hørt. Hun har viet sitt liv til å få marginaliserte minoriteter ut av samfunnets skygger, og hun har gjort det som en innvandrerkvinne fra Uganda og mor til et barn med funksjonsnedsettelse. 

 

 

Abloom filmfestival 2021

Det er ikke lenge igjen før det braker løs med Abloom filmfestival 2021! Vi gleder oss veldig mye til å starte i uke 47 fra 21.11.21 til og med 27.22.21. I 2012 inntok Abloom filmfestival for første gang norske kinoer i Oslo. For å feire at det er den tiende AFF, inviterer vi til en fantastisk fest, mye moro og gode kulturopplevelser – for alle! Bli kjent med våre dyktige innledere for jubileumskonferansen 2021!
Åse Kleveland –  Nasjonalt kulturikon, folkekjær artist og tidligere kulturminister (1990 – 1996). Vinner av Spellemannsprisen, Ridder av Den Franske Æreslegionen, Kommandør av St. Olavs Orden og mange andre utmerkelser.
 

Inger Marie Lid – Professor i helsefag ved Fakultet for helsefag ved VID vitenskapelige høgskole. Doktorgrad i samtidsteologi fra Universitetet i Oslo.

 

Baba Kankani – Baba har jobbet på flyktningmottak, vært miljøterapeut, bilmekaniker, sosionom, ansatt som bolig- og ruskonsulent for ungdommer og mye mer. Men han har også klart å ta en master i International Social Welfare and Health Policy. En aktiv og engasjert mann som virkelig vil hjelpe sine medmennesker.

 

Hilde Berge – Faglig leder/sosialantropolog ved Lærings- og mestringssenteret – barn (LMS) ved Oslo Universitetssykehus. 

Sajida Al-Shara – Pårørende med verdifull erfaring innenfor tematikken.

 

Morten Eriksen – Daglig leder i Atlas-alliansen. Har siden 90-tallet jobbet med politisk dialog og pådriverarbeid i Kirkens 100-årsjubileum, Forum for utvikling og miljø og WWF Norge.

 

Jørgen Foss – konferansier for dagen. Jørgen har vært konferansier for Abloom før. Les mer om han her.