Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Nyhetsbrev for november

Abloom har blitt 10 år gammel!

Vi startet denne måneden med å varme opp til Awareness Week og filmfestivalen på Lindeberg skole. Der fortalte vi barna hva Awareness Week går ut på og hva vi skal gjøre i uke 47. Vi fortalte prosjektet vårt Fellesdugnad mot Koronaviruset og verktøy som boka “På Eventyr med Koronaviruset” og barna syntes denne boka var veldig interessant. Barna smilte og lo når de så opptreden til Abloom-maskoten.

 

Abloom fortsetter med en stor informasjonskampanje kalt “Awareness week” med voksenopplæring på skoler. Vi har samarbeidet med KIA kompetanse og Kuben voksenopplæring i noen år, men  i år har vi fått med oss Skullerud voksenopplæring og Kolbotn voksenopplæring. Dette er for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse. Timingen var perfekt da de fikk vite om Abloom filmfestival og Awareness Week og rekruttering av frivillige til Abloom filmfestival.

 

Den 10. november hadde Abloom sitt siste frivilligmøte. Der ble det delt ut oppgaver som frivillige skulle hjelpe til med. Vi fikk også 10 frivillige fra Danske banken, som hjalp til med jubileumskonferansen. Disse frivillige jobber helt gratis for oss for å hjelpe til med filmfestivalen. 

Frivillige planlegger Abloom filmfestival 2021.

 

Faridah var også på besøk i Tromsø der hun leverte en felleserklæring til en moske. Denne moskeen var enig i at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff, men en velsignelse. Faridah reiste også til Tromsø på et seminar som het “Fritid uten fordommer”. 

 

Etter oppvarming til festivalen i barnehager og på skoler, gikk Abloom filmfestival sin 10-årsfeiring av stabelen den 21.11.21!

 

Nok en gang har vi æren av å ha ordfører Marianne Borgen på besøk.

 

I 2012 inntok Abloom filmfestival for første gang norske kinoer i Oslo, den gang under navnet “Handy Filmfestival”. Festivalen hadde en visjon om at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skulle bli verdsatt, sett og hørt. Tenk at Abloom filmfestival nå arrangeres for tiende gang til en storslått feiring med fest, kake og moro! Høydepunktet var selvfølgelig jubileumsfagkonferansen “Funksjonsnedsettelse «Ingen straff, men velsignelse!”, og var valgt fordi vårt prosjekt «Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff» nå er i mål – etter tre år med hardt arbeid for å bryte et svært skadelig tabu, nemlig at funksjonsnedsettelser ikke er en straff fra Gud. Mer om prosjektet her. Dette temaet har også påvirket hva som ble diskutert under den internasjonale mottakelsen.

 

– Dere har vært viktige støttespillere i en kampanje som kommer til å fortsette i mange år fremover. Noen har vært med helt fra begynnelsen, og gitt sjenerøst av sin tid og kompetanse. Andre har kommet inn senere, bidratt med frivillig arbeid og blitt viktige stemmer som igjen hjelper andre i samme situasjon. Jeg kan bare si takk, av hele mitt hjerte, sier festivaldirektør Faridah Nabaggala. 

 

– Jeg hadde gledet meg siden filmfestivalen ble ferdig i 2020. At vi har fått holde på i 10 år er veldig stort! At Abloom har vært en organisasjon siden 2012 og nå feirer sitt 10-årsbursdag er en drøm for meg.

 

Abloom er så heldige å ha med seg så mange flotte frivillige som hjelper oss med å holde filmfestivalen i gang. Disse frivillige hjelper til på alle festivaldagene. Vi fikk også 10 frivillige fra Danske banken som hjalp til med jubileumskonferansen. Disse frivillige er veldig viktige for oss. Uten dem så er det ikke noe filmfestival, så tusen takk til alle frivillige som hjalp til med filmfestivalen. 

 

Vi har feiret ti år i november, og har hatt  en skikkelig feiring gjennom ulike arrangementer, og mye moro! Ti år siden Faridah Nabaggala booket lokale på Filmens Hus for å samle fagpersoner og foreldre til minoritetsspråklige funksjonshemmede. Og hun skjønte fort at det var et stort behov for denne festivalen. Da begynte arbeidet med å få dette til å bli en årlig festival, og så utviklet organisasjonen seg til å bli en helårsoperasjon med mange ulike aktiviteter. Vi er både en filmfestival som har hatt mange tusen besøkende og en helårs organisasjon som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse – og den eneste i Norge med spesialkompetanse på minoritetsspråklige funksjonshemmede og deres pårørende. Abloom har hatt mange minoritetsspråklige frivillige – og mange av disse har flyktningbakgrunn, er pårørende og mennesker som ellers ikke har sterk tilknytning til storsamfunnet.

 

Abloom filmfestival 2021 dager og konferanser foregikk som følgende:

 

21.11 – 27. 11: ABLOOMPLAY – Online filmprogram for AFF2021 (barn, unge, og voksne)

21.11: Kick-off på Aktivitetshuset K1 på Tøyen 

22.11: Barnehagens dag på Filmens hus/ K1 på Tøyen

22. og 23.11: Barnas dag på Filmens hus

22.11: Internasjonal mottakelse, Filmens hus

25.11: Fagkonferansen på Saga kino

27.11: Familien og ungdomsprogram bolker på Odeon kino og K1

 

Frivillige under årets AFF2021.

 

Vi ønsket mange barneskoler og barnehager velkommen til årets barnedager. Vi holdt en blå fargefest i barnehagen! Barn og voksne synes at det var kjempegøy, samt lærte de om funksjonsnedsettelser på samme tid. Hurra!  

 

Under årets kick-off ble det filmvisning av «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Finny og Leah: Den hemmelige øya» og «Knutsen og Ludvigsen 2». Hennamaling, dans og musikk kunen bli hørt i Tøyen-naboboligene idet festen startet med en pang av glade barn som hilste på Abloom i dag.

 

Barnas dag klarte vi ved hjelp av film og historier som det er mulig å kjenne seg igjen i. Mange tok på seg noe blått. Det er fargen vi har valgt til å representere barn og unge med funksjonsnedsettelse. Mange ble kjent med Uke 47 som er Awareness Week – eller bevissthets-uken på godt norsk! Mange barneskoler ble med på å spre kunnskap om barn og unge med funksjonsnedsettelser.

 

Akkreditering 

Den internasjonale mottakelsen 22.11.21 ble prydet med tilstedeværelse av ambassadørene til Norge fra Japan og Tyrkia, delegater og representanter fra organisasjoner som Beitostølen, ECFA, NTNU m.m. Les mer om mottakelsen her.

 

Frivilligheten lenge leve! Abloom filmfestival 2021

For mange av våre frivillige har den innsatsen de har gjort hos oss, ført til at mange i vår målgruppen har fått et bedre liv. De har fått venner, et nettverk, en bevissthet rundt egen verdi for Norge. Under alle våre arrangementer, så er det de frivillige som løftes aller mest. Fra å føle seg helt utenfor samfunnet og fortapt, til å bli møtt med smil og klem av Norges mest prominente mennesker, – det er et stort steg. 

 

Abloom ønsket mange velkommen til Abloom jubileumsfagkonferanse 25. november 2021. Stream hele fagkonferansen her.

 

Her er et lite utvalg av tilbakemeldingene vi fikk:

 

“Gratulerer med jubileet. VEL overstått, Abloom og Faridah 🌷 Abloom nr. 10 var den aller beste – så langt!” – Hilde Berg

 

Tusen takk til Abloom for en fantastisk og hyggelig filmfestival” 

 

Først jeg vil si gratulere til Abloom og det var supert organisert filmfestival med at om koronviruset Abloom stå på

 

Det var utrolige bra dag her med barnhagen barn og opplevelser rike. Vi ønsker å spre tema videre”

 

Tusen takk barn har koste seg med filmen og det var veldig fornøyd

 

Jeg synes Abloom gjør en bra jobb med kunnskapsspredning til alle

 

Det var utrølige fantastik menensker som jobbe her i barnehagens dag

 

Barn ønsker det kunne se på igjen

 

Den var utrolig bra fordi barn lærte om Nimo hadde ikke lang arm men hun var flink og dette kommer til å jobbe med det i videre.

 

Årets festival ble også sponset av Pakmat, Kiwi og Oda til våre frivillige og deltakere! Tusen takk!

 

Abloom ønsker deg en fin førjulstid!

 

Lurer du på hva du skal gi bort i julegave? Hva med å gi en gave som vil bidra til å hjelpe andre?