Abloom fagkonferanse

Abloom ønsker deg velkommen til Abloom fagkonferanse 24. november 2022.

2022

AWARENESS WEEK
ABLOOM FAGKONFERANSE
INTERNASJONALE MOTTAKELSE
OM FILMFESTIVALEN

Ablooms fagkonferanse

24. november 2022

Saga kino (også tilgjengelig digitalt, live eller opptak)

Abloom filmfestival skal være mer digitalt tilgjengelig, og derfor streamer vi noen av arrangementene på nett. Konferansen vil også bli streamet og du vil kunne delta digitalt – dersom du ønsker det. Lenken blir satt opp før konferansen. I 2012 ble Abloom filmfestival arrangert for første gang – den gang under navnet “Handy Filmfestival”. Tenk at Abloom filmfestival nå arrangeres for ellevte gang!  Høydepunktet er selvfølgelig fagkonferansen “Traume, hvem bryr seg? Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv.” torsdag 24.november.

 

I løpet av livet opplever pårørende trauma (den kompliserte sorgen). De skammer seg veldig for hva de har opplevd, og trenger støtte og forståelse.  Hvordan kan pårørende bygge ned disse følelsene? 

 

Når barn er pårørende er de ekstra utsatt.  Foreldrene etterspør også råd om hvordan inkludere søsken som pårørende og hvordan hjelpe dem til å håndtere sine opplevelser. 

 

Søsken som har familiemedlemmer med funksjonsnedsettelse har behov for delaktighet, fellesskap, informasjon og god kommunikasjon.  Hvordan snakke åpent om situasjonen og finne en god balanse i forholdet mellom ansvar og frihet?  Hvordan kan samfunnet skjerme pårørende barn og unge fra traumatiske situasjoner?  Hvor kan pårørende som har opplevd traumer søke råd og støtte?  Får de pårørende hjelp tidlig nok?

 

I tillegg byr vi på alt du ellers er vant til å oppleve på AFF: de beste filmene, møter med filmskapere, kos med familie og venner – samt mye god og holdningsskapende læring. Vi vil ha deg med på Abloom fagkonferansen 2022!

 

 

KONFERANSEN: LIVE STREAM 24. NOV KL. 09:00-14:25

På årets fagkonferanse vil programmet bestå av:

  • Sang, musikk, superkule innlegg og mye mer!

  • Abloom-maskotten skal hilse og danse.

  • Foredrag, debattinnlegg

  • Underholdning og filmvisninger

  • Erfaringsutveksling (stands) 

  • Varm mat i lunsjen

 

Hold deg oppdatert om Ablooms arrangementer på Abloom.no og sosiale medier. Vi legger ut informasjon fortløpende etter hvert som ting blir avklart.

Dyktige innledere og stands med viktig støtteapparat vil være til stede.  Det blir tid til å snakke med andre i lik eller lignende situasjon.    

 

Husk å skrive hvor mange som kommer, om det er noen spesielle behov osv. Gratis inngang for studenter, pårørende, ledsagere. Fagpersoner/bedrifter betaler 500 kr per pers (Abloom er avhengig av, og svært takknemlig for din støtte).