ABLOOM SOMMERDAGER

ABLOOM SOMMERDAGER

Abloom gir målgruppen vår et gratis tilbud om opplevelsesrike sommerdager ute i naturen, og andre aktiviteter sommeren 2022. Vi ønsker flyktninger, familier der en eller flere har en funksjonsnedsettelse, og barnefamilier under fattigdomsgrensa hjertelig velkommen til arrangementene våre. Påmelding:[email protected]

ABLOOM PIKNIK

11. juni arrangerer vi igjen Abloom Piknik. Hvert år inviterer vi barnefamilier med på sunne, sosiale og inkluderende opplevelser – som de kan lære av og gjenta så ofte de bare ønsker ellers i egne dagligliv. Vi tar flyktninger og asylsøkere (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn i “varmen”. Dette gjør vi ved å gi dem både ansvar og gleder gjennom et koselig arrangement ute i det fri. Folk fra mange forskjellige land deltar, og her kan du få slappe av og delta på morsomme aktiviteter. Og selvfølglig: spise god mat med hyggelig mennesker!

Se bilder fra Abloom piknik 2021 på Sognsvann her. Det ble en stor suksess, med blant annet orientering i regi av Norges Orienteringsforbund, leker for barn fra Beitostølen Helsesportsenter, samt grilling og god stemning.

Normalt foregår Abloom Piknik på vakre Hovedøya.

Meld deg på her.

Turdag ute i marka!

Den 6.juli arrangerer vi en turdag ut i marka. Der skal vi sammen med Norsk Orienteringsforbund og Jeger-og fiskeforbundet padle ha orientering, grille og kose oss ute i sommerværet! Meld dere på her!

Hyttetur

Bli med på Abloom sommerdager 2022 hyttetur fra 1-3.juli! Vi i samarbeid med Norsk Orientering har spennende dager på agendaen og gleder oss til å kose oss med aktiviteter ute i sommerværet!

ABLOOM DELTAR PÅ FRILUFTSLIVETS UKE 2022

Abloom er med på «Friluftslivets uke» 2022. Mer info om dette kommer.

I 2021 deltok vi på Friluftslivets uke den 9. september. Da dro vi ut på tur med Norges Orienteringsforbund og Sopp og Nyttevekstforbundet. Alle fikk da lære om inkluderende orienteringsløp. I tillegg lært vi mye om hvilke sopper vi finner i norsk natur – og hvilke av dem som er spiselige (og selvfølgelig hvilke som er giftige!). En flott dag for store og små. Årets friluftsdag blir den 3.septemer, bli med på moroa her!

FORNØYELSESPARKUKEN

Vi skal vi nok en gang hoppe, sprette, hyle og le på fornøyelsesparker! Dette er noe mange barn, unge og lekne voksne virkelig gleder seg til. 

Vi tar da med oss flyktninger,  barnefamilier med barn/unge med nedsatt funksjonsnedsettelse, og personer som lever under fattigdomsgrensen til Tusenfryd, klatrepark og vannpark!

Bakgrunnen for at vi gjør dette er at våre målgrupper har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet. Utfordringene er: Informasjons- og holdningsbarrierer, diskriminering, misforståelser, økonomi og kunnskapsmangel om aktiviteter som finnes der ute. I 2021 inviterte vi så mange vi kunne i målgruppene til flotte opplevelser. Mange i våre målgrupper lever i isolasjon, noe som for mange har blitt verre under pandemien som herjet i 2020, og fortsatt ikke er over i det nye året. Vi sørger for billetter, transport og antibac.

FELLES FOR ALLE VÅRE ARRANGEMENTER, SOMMEREN 2022

Abloom sommerdager skal være full av aktiviteter/leker og moro for veldig mange for barn/unge og deres familier. Arrangementene skal gi trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge på alle måter. Alt vi gjør i Abloom har et sentralt mål: Alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt.