Abloom Sommerdager

Abloom gir målgruppen vår et gratis tilbud i opplevelsesrike sommerdager ute i naturen

Vi ønsker flyktninger, familier der en eller flere har en funksjonsnedsettelse, og barnefamilier under fattigdomsgrensa hjertelig velkommen til arrangementene våre. Arrangementene skal gi trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge på alle måter.

Bakgrunnen for at vi gjør dette er at våre målgrupper har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet. Utfordringene er: Informasjons- og holdningsbarrierer, diskriminering, misforståelser, økonomi og kunnskapsmangel om aktiviteter som finnes der ute. I 2021 inviterte vi så mange vi kunne i målgruppene til flotte opplevelser. Mange i vår målgruppe lever i isolasjon, noe som for mange har blitt verre under pandemien som herjet i 2020, og fortsatt ikke er over i tiden etter. Vi sørger for billetter og transport, alt du trenger å gjøre er komme.

Påmelding skjer via post@abloom.no eller via skjemaet vårt som du finner på alle arrangementene.

Arrangmentene kan variere fra år til år.

Piknik

Hvert år inviterer vi barnefamilier med på sunne, sosiale og inkluderende opplevelser – som de kan lære av og gjenta så ofte de bare ønsker ellers i egne dagligliv. Vi tar flyktninger og asylsøkere (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn i “varmen”. Dette gjør vi ved å gi dem både ansvar og gleder gjennom et koselig arrangement ute i det fri. Folk fra mange forskjellige land deltar, og her kan du få slappe av og delta på morsomme aktiviteter. Og selvfølglig: spise god mat med hyggelig mennesker!
Se bilder fra Abloom piknik 2021 på Sognsvann her. Det ble en stor suksess, med blant annet orientering i regi av Norges Orienteringsforbund, leker for barn fra Beitostølen Helsesportsenter, samt grilling og god stemning. Normalt foregår Abloom Piknik på vakre Hovedøya.

Hyttetur

I forbindelse med vår årlige hyttetur samarbeider vi med Norsk Orientering. De gjør så vi har spennende dager på agendaen og noe å glede oss til med aktiviteter ute i sommerværet!
OBS! Hytteturen gjelder bare for barnefamilier som har en eller flere med nedsatt funksjonsnedsettelse.

Abloom deltar på «Friluftslivets uke»

Abloom er vanligvis med på «Friluftslivets uke» hvert år. I 2021 deltok vi på Friluftslivets uke den 9. September. Da dro vi ut på tur med Norges Orienteringsforbund og Sopp- og Nyttevekstforbundet. Alle fikk da lære om inkluderende orienteringsløp. I tillegg lærte vi mye om hvilke sopper vi finner i norsk natur – og hvilke av dem som er spiselige (og selvfølgelig hvilke som er giftige!). En flott dag for både store og små. Årets friluftsdag blir den 3. September

Fornøyelsespark uken

Hvert år drar vi på fornøyelsesparker for ha det litt ekstra moro. Dette er noe mange barn, unge og lekne voksne virkelig gleder seg til! Vi tar med oss flyktninger, barnefamilier med barn/unge med nedsatt funksjonsnedsettelse, og personer som lever under fattigdomsgrensen til Tusenfryd, klatrepark og trampolinepark!