Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Portefølje for Abloom (trykk på bildene for å se flere).

2012 – Abloom filmfestival arrangeres for første gang, da under navnet “Handy filmfestival”:

2013 – Abloom filmfestival arrangeres for første gang under navnet “Abloom”. I debattpanelen under årets fagkonferanse satt bla. Hilde Berge (LMS og OUS), Berit Berg (NTNU), Hege Linnestad (OUS), Margarete Siem (OXLO) og Kaja (Dissimilis). Faridah Nabaggala deltok også på “Human Rights, Human Wrongs” dokumentarfestival:

2014 – Abloom filmfestival arrangeres for 4. gang, med blant andre tidligere ordfører Fabian Stang på gjestelisten, og Faridah Nabaggala vinner årets “Kunstnerpris – for fremragende innsats innen Oslos kulturliv”:

2015 – Abloom filmfestival arrangeres for 5. gang, med temaet “Felleskap gir styrke”, Mini Abloom ser dagens lys og Faridah vinner “Change Leader”-prisen og blir intervjuet på TV 2 Nyhetskanalen. Under årets septemberseminar fikk vi besøk av Jonis Yousef. Temaet var “Nettverk for minoritetsspråklige som har en funksjonshemming”. Målet var å sette søkelys på en viktig og lite synlig målgruppe, nemlig personer med nedsatt funksjonsevne. Abloom arrangerte også introduksjonsprogrammet “Under lupen” med Oslo Døveforening, Dysleksi Oslo, MIA og Blindeforbundet. Målet med prosjektet var å skape nettverk for minoritetsspråklige som har en funksjonshemming:

2016 – Abloom filmfestival arrangeres for 5. gang, med blant andre Geir Lippestad på gjestelisten. Abloom produserer dokumentaren “De utvalgte”, som året etter ble kjøpt av og vist på NRK. Abloom piknik, som skal bli en årlig tradisjon, arrangeres for første gang. Mini Abloom arrangeres for 2. gang. Temaet for årets september-seminar var “Personer på flukt som har nedsatt funksjonsevne”. Faridah holdt tale under prisutdelingen til Lubna, som hun i stor grad fikk på grunn av Ablooms film “De utvalgte”. Kronprinsen og Oslos varaordfører var til stede. Prosjektet “Aktivisering av flyktninger og asylsøkere” ble også i verksatt, og har hjulpet asylsøkere inn i en meningsfull hverdag kontinuerlig siden. Seminaret “Verdensdagen for psykisk helse” ble arrangert sammen med Mental Helse, samt arrangementet “Personer på flukt som har nedsatt funksjonsevne”, med fokus på det tittelen fremlegger:

2017 – Foredrag fra blant andre Geir Lippestad under årets septemberseminar. Årets tema var “Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg?”. Mini Abloom fikk besøk av ordfører Marianne Borgen, og Abloom filmfestival ble arrangert for 6. gang. Abloom arrangerte seminaret «Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne i dagens flyktningkrise». Målet for seminaret var bevisstgjøring og ansvarliggjøring fra kommunen, samt å ivareta kompetanseheving gjennom lov om forbud mot diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne:

2018 – Besøk av blant andre prinsesse Märtha Louise og ordfører Marianne Borgen under årets filmfestival. Årets tema for fagkonferansen var “Universell utforming”. Abloom hadde stand under “Oxlo”, med blant andre Marianne Borgen på Nobels fredssenter. I tillegg arrangerte vi et seminar kalt “Flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hva vet de om hjelpemidler?”

2019 – Årets tema for fagkonferansen og filmfestivalen var “Tilgjengelighet og tilrettelegging: Rom for deltakelse”. Besøk av ordfører Marianne Borgen og Trine Skei Grande under signeringsseremonien “Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff. De årlige arrangementene Mini Abloom og Abloom piknik ble så klart også arrangert. Faridah ble også invitert til filmfestivalen i Berlin (Internationale Filmfestspiele Berlin). Vi fikk også regissørbesøk av Onur Yağız, som hadde reist hele veien fra Tyrkia i ens ærend,. Han kom til Filmens hus for å snakke om sin film “Toprak”. Vi fikk også storstilt besøk av representanter fra den tyrkiske ambassaden, som stilte med catering. Gjennom “Abloom som valgfag” fikk vi også strålende hjelp fra elever ved Hovseter ungdomsskole.

2020 – Abloom arrangerer Mini Abloom for 6. gang, denne gangen som Norges første virtuelle filmfestival og aktivitetsdag. Dette på grunn av Korona-situasjonen. Abloom 4 Kidz, en plattform der barn kan spille diverse spill for å lære om Abloom og funksjonsnedsettelser, lanseres:

“Prosjekt 2021 – Funksjonsnedsettelser – ikke en guddommelig straff” er Ablooms satsning for 10. årsjubileumet vårt. Prosjektet har en rekke samarbeidspartnere. Vi har valgt å samarbeide med mange tros- og livssynssamfunn. På denne måten bidrar vi til å utvikle dialogarbeid og samarbeid mellom ulike trossamfunn og andre aktører lokalt. Til nå har 12 trossamfunn takket ja til å delta i prosjektet. Disse trossamfunnene står her under: Vi er glade for å få med så store trossamfunn i prosjektet, og gleder oss til det videre samarbeidet med dem og de andre trossamfunnene vi rekrutterer.

Et utvalg av ulike filmprosjekter vi har gjort. “De utvalgte” (dokumentar), reklamefilmer for NFU, Bardum m.m.: