Langfilmer for barn

  

My Brother Chases Dinasours

Jack har alltid ønsket at en lillebror skulle leke med, og når Gio blir født, forteller foreldrene ham at lillebroren hans er et “spesielt” barn. Fra dette øyeblikket blir Gio en superhelt i Jacks sinn, utstyrt med utrolige krefter, som en tegneseriekarakter.

  

Ervin

Ervin hadde normal utvikling fram til han var 3 år, men plutselig i løpet bare av noen måneder forsvant ordene og andre tillærte sosiale ferdigheter. Først bare enkelte bokstaver, så hele ord og tilslutt ble han helt stille. Ervin er et observerende portrett av en familie med et autistisk barn vi følger i en periode nesten 2,5 år. I filmen får vi et innblikk i en krevende hverdag og sårbarheten i møte med den ”normale” verden.

 

Kikis Budservice

Når heksen fyller 13 år må de flytte hjemmefra, selvstendige og finne ut av hvilke evner de egentlig har. En fyllmånekveld klatrer Kiki opp på sopelimen sin, og sammen med den snakkende katten Jiji reiser hun ut i den store verden som et flyvende bud.

Historien om den unge heksa Kiki er basert på en popular japansk barnebok av Eiko Kadono. Med nydelige tegninger og engasjerende fortellerkunst er KIKIS BUDSERVICE en av studio Ghiblis mest Folkekjære filmer.

 

Elleville Elfrid

Elleville Elfrid vil lage sirkus på Soltoppen for bestevennen Henrik. Et magisk trylletriks er under planlegging, men når tøffe Johnny flytter inn nabolaget endrer alt seg.

En varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, hvor tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være.

 

Dyrene i hakkebakkeskogen

Dyrene i hakkebakkeskogen er baser på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn.

I Hakkebakkeskogen bor Klairemus og dø små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er forsatt sulten.