Velkommen til Mini Ablooms virtuelle filmfestival 2020!

Abloom ønsker å invitere dere til å bli med på Norges første virtuelle filmfestival og aktivitetsdag. Temaet er “rett til deltakelse i organiserte idrettsarenaer/friluftsliv”. Vi ønsker alle barn velkommen til en virtuell aktivitetsdag som handler om inkludering av alle barn, uansett bakgrunn, i organisert idrett, og hvor alle får mulighet til å delta i fysiske aktiviteter. Dette er barn som ofte har lav deltakelse i organisert idrett, og som veldig ofte mangler positive forbilder.

Deler av filmfestivalen vil som følge av Korona-situasjonen i år bli avholdt online. Både filmvisning og registrering foregår på nett. Vi benytter oss av plattformen “Eventival”, som er en sikker plattform. I tillegg skal tiltaket bidra til informasjonsspredning rundt Korona blant barn.

For å lese Ablooms artikkel om den virtuelle festivalen, trykk her.

Alle barnehager og skoler fra 1. til 4. klasse kan melde seg på her: www.abloom.no/registrering/ (gratis arrangement). Husk å si hvor mange barn og voksne dere melder på.

Aktiviteteter

Når man har registrert seg, får man et passord, og man kan logge seg inn på våre plattformer, for å vise filmene i klasserommet. Festivalen starter med en digital fellessamling på omtrent 10 minutter, før filmvisningene starter.

I år samarbeider vi med Norges Orienteringsforbund og Beitostølen Helsesportsenter. Sammen har vi laget ulike filmer, digitale aktiviteter og forslag til fysiske aktiviteter, som er valgt ut basert på dagens Korona-situasjon. Disse aktivitetene vil finnes i en aktivitetsbank som de påmeldte skolene vil få en link til. De fysiske aktivitetene skal kun gjennomføres om de til enhver tid gjeldende smittevern kan opprettholdes.

#MiniAbloom 2020 virtuelle filmfestival 2020!

Om Mini Abloom: Mini Abloom er en pop-up filmfestival med fokus på barn og unge med funksjonshemminger. Festivalen varer i én dag. Arrangementet er en miniversjon av den årlige Abloom filmfestival, som arrangeres hvert år i uke 47. 

Les om Mini Abloom 2019 her.

Vi håper du har lyst og anledning til å delta på vårt populære arrangement. Husk å sende oss et bilde eller en kommentar på hvordan det har gått.

Vennlig hilsen,

festivalsjef i Abloom Faridah S. Nabaggala