Abloom Musikk

Endelig! Nå slipper Faridah Nabaggala sine første barnesanger!

Vi har gleden av å melde at Abloom-leder, forfatter og kunstner Faridah Nabaggala slipper sine første to låter som sanger. 

 

— Jeg har alltid elsket å formidle følelser, tanker og min lidenskap gjennom sang. Min oppvekst var full av musikk og kunstneriske uttrykk. Musikk er jo et universelt språk som gjør at du blir i stand til å gjøre en forskjell, nå inn til sjelen til folk – og “flytte fjell”. 

 

Sanger Nabaggala forteller at det var viktig for henne å bruke sangstemmen sin til å hjelpe mennesker gjennom pandemien. Ennå er vi ikke i mål, men det betyr ikke at vi er fortapt, mener hun:

 

— Jeg håper at min musikk kan hjelpe mange som lever med tung depresjon og føler at livet ikke lenger har noe å gi dem. La oss danse, le og kose oss – og samtidig opprettholde smittevernet. 

Hva inspirerte deg til å produsere “På en Støvete Jordklode” – som er din versjon av “På en støvete landevei”?  

 

— Den originale låten er gammel, morsom og full av humor! Og kunnskap. Jeg bare tenkte at vi nå, under en verdensomspennende pandemi, måtte våge å se litt på historien. Hvordan taklet mennesker vanskelige tider før? Og jeg ble overrasket og glad da jeg fant ut at dette med humor og visesang hadde nøyaktig samme effekt som det den har i dag. Vi er tross alt bare mennesker, og vi liker å le, synge og danse. 

 

Artisten Nabaggala ønsker å satse videre på å lage sine egne versjoner av kjente, norske barnesanger.

 

— Men forskjellen på meg og andre norske artister er at jeg setter barn og unge med spesielle behov i fokus i alt jeg gjør. Ikke bare med sangene mine, men også gjennom forfatterskapet mitt, filmproduksjon og det at jeg leder både en filmfestival og en organisasjon, sier hun og legger til:

 

— Dessverre er barn og unge med spesielle behov fortsatt grovt underrepresentert i sang, film og litteratur – selv i gode Norge. Fortsatt har vi en stor jobb å gjøre for å inkludere og synliggjøre barn og unge med funksjonsnedsettelse her i Norge, og der er jeg både en foregangskvinne og inspirasjonskilde. 

 

— Mitt ønske er at mitt arbeid bidrar til å sette fokus på disse barna, slik at de blir verdsatt, sett og hørt. Men det er ikke bare et ønske. Jeg krever faktisk at omsorg, respekt og forståelse får plass i våre hjerter – og i det fortløpende arbeidet med å bygge et godt samfunn. 

Har du en norsk favorittartist? 

 

— Det var et enkelt spørsmål. The one and only: Åse Kleveland! 

Les mer om Ablooms arbeid med å stoppe smittespredning: Fellesdugnad mot koronaviruset. Delfinansiert av Imdi. 

Sangene kommer også på engelsk – snart!