Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment MethodAbloom_Fagdag_2019_Foto_Alf Simensen-40.jpg

Abloom filmfestival

Med film, debatt, seminarer og andre arrangementer fortsetter Abloom Filmfestival å sette funksjonshemmede på dagsorden – uansett bakgrunn.

Meld deg på årets filmfestival ved å klikke her.

Abloom Filmfestival

Abloom Filmfestival arrangeres hvert år i uke 47 i Oslo og har et spesielt fokus på minoritetsspråklige barn og unge med funksjonsnedsettelse. Festivalen ble første gang arrangert i 2012 under navnet Handy, og har siden vokst til å bli en helårs organisasjon med flere aktiviteter som rådgivningstjeneste, pop-up festival for barn Mini Abloom, kurs og seminarer, prosjekter som “Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff” – og mye mer. Men hovedeventet er og blir Abloom filmfestival i uke 47.  Abloom filmfestival ble digitalt tilgjengelig i 2020, og deler av noen av arrangementene skal strømmes på nett, også i 2021.

Uke 47 er også Awareness Week –  en stor informasjonskampanje for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse. 

Gjennom film, debatt, seminarer og andre arrangementer setter Abloom Filmfestival funksjonshemmedes liv og rettigheter på dagsorden – uansett bakgrunn. Vi ønsker at gode dokumentarer, samt opplysnings- og spillefilmer om det å leve med nedsatt funksjonsevne, skal bidra til et mer positivt og rettferdig samfunn for alle! Abloom filmfestival skal være en spydspiss i kampen for inkludering av funksjonshemmede i Norge.

Leder Faridah Nabaggala er både grunnlegger og leder i Abloom:

— Jeg var veldig klar på hva jeg ville gjøre i 2012, og det var å arrangere en filmfestival ved navn Handy der minoritetsspråklige barn og unge med funksjonsnedsettelser og deres pårørende ble satt i fokus. Til min store overraskelse dukket det opp hundre mennesker på Filmens Hus. Jeg leide salen, kjøpte inn mat selv og fikk frem noen filmer fra her og der som handlet om temaet. Dette måtte skje, med eller uten hjelp fra andre, forteller Abloom-leder Faridah.

Fra å være en ambisiøs one-woman operation på Filmens Hus til å involvere flere tusen mennesker på Saga Kino og andre steder: Abloom Filmfestival har vokst seg stor og sterk – og er betydningsfull for barn og unge med funksjonsnedsettelse i Oslo.

Noen av de som så langt har gjestet festivalen er Prinsesse Märtha Louise, tidligere kulturminister Åse Kleveland, Oslo-ordfører Marianne Borgen, advokat Geir Lippestad, tidligere ordfører Fabian Stang, og mange flere.  

Abloom Filmfestival aktiviserer mange frivillige hvert år, og mange av disse er flyktninger og asylsøkere. Uten dem hadde det ikke blitt noe Abloom Filmfestival. Les mer om det frivillige arbeidet her.

Vårt ønske er at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli sett, verdsatt og hørt.


Abloom Filmfestival samler store og små til ulike typer arrangementer i uke 47 - men det er alltid mye film å se!

Abloom Filmfestival samler store og små til ulike typer arrangementer i uke 47 – men det er alltid mye film å se!


Oslo-ordfører Marianne Borgen, Prinsesse Märtha Louise og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala på Abloom Filmfestival Fagkonferanse 2018.

Oslo-ordfører Marianne Borgen, Prinsesse Märtha Louise og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala på Abloom Filmfestival Fagkonferanse 2018.


Abloom Filmfestival er åpen for alle! Vi er stolt av å bringe noen av byens mest marginaliserte gruppen sammen med politi, politikere, fagfolk og andre.

Abloom Filmfestival er åpen for alle! Vi er stolt av å bringe noen av byens mest marginaliserte gruppen sammen med politi, politikere, fagfolk og andre.