Velkommen til Abloom Filmfestival 2019!

Abloom ønsker deg velkommen til den åttende Abloom filmfestival fra 17.til 23.11.2019.

Tema 2019: “Tilgjengelighet og tilrettelegging: Rom for deltakelse.”


Ordfører Marianne Borgen, Prinsesse Märtha Louise og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala på Abloom Filmfestival 2018. Bli med på 2019-festivalen i november!

Ordfører Marianne Borgen, Prinsesse Märtha Louise og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala på Abloom Filmfestival 2018. Bli med på 2019-festivalen i november!

21. NOVEMBER SAGA KINO 09:00-14:30

  • Foredrag, debatt, innlegg, underholdning, film, erfaringsutveksling, stands og varm mat!

  • Påmelding (obligatorisk): https://www.abloom.no/registrering/ Husk å skrive hvor mange som kommer, om det er noen spesielle behov osv.

  • Gratis inngang for studenter, pårørende, ledsagere

  • Fagpersoner/bedrifter betaler 500 kr per (Abloom er avhengig av din støtte)

  • Fra 15:15 til 22:45 blir det filmvisning’

Sanger og låtskriver Monica Ifejilika er årets konferansier.

Like muligheter for deltakelse i arbeidsliv, utdanning og på sosiale og samfunnsarenaer har lenge vært en kampsak for folk med funksjonsnedsettelser. Det er ofte lite som skal til for at for eksempel en arbeidsplass skal være tilpasset folk med noen ekstra behov. Her er det viktig å få staten på banen både som aktiv tilrettelegger og som lovgiver og rettighetsgiver. Det er viktig at både private og statlig aktører blir bevisstgjort både ansvar og muligheter. De mulighetene som ligger i å gjøre flere arenaer tilgjengelige for folk med funksjonsnedsettelser, kan vanskelig overvurderes.

Abloom har gjennom arbeidet med minoritetsspråklige funksjonshemmede og deres pårørende fått alarmerende kunnskap om hvor skadelig det er for målgruppen når viktig kommunikasjon ikke er språklig tilrettelagt. Vi vet at mange pårørende sliter med å oppfatte essensielle detaljer i brev, samtaler og annen kommunikasjon. Men dette er bare en av flere områder der dårlig eller ingen tilrettelegging kan få alvorlige konsekvenser for individer og pårørende.

Abloom vet om enkelte tilfeller der man f.eks. har opplevd å ha fraskrevet seg vergeansvar for egne barn uten å forstå hva de har skrevet under på.

Hold deg oppdatert!

Verdens Kuleste dager på Tøyen, Filmenshus og Saga kino i Oslo. Vår visjon: Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt!

Via film, debatt, seminarer og andre arrangementer fortsetter Abloom Filmfestival å sette funksjonshemmede på dagsorden – uansett bakgrunn.

Meld deg på nå. 

Hva skjer på Abloom Filmfestival 2019?

17.november: Kick off for Abloom filmfestival 2019: Barneaktiviteter, lek og filmvisning

18. november: Barnehagedag for Abloom filmfestival 2019: Barneaktiviteter, lek og filmvisning

21. november: Fagkonferansen Saga kino 08:45-14:15 : Foredrag, debatt, innlegg, film, erfaringsutveksling og «stand» Varm mat!

22. november: Barnas dag for Abloom filmfestival 2019: Barneaktiviteter, lek og filmvisning

22. november: Ungdomsdag for Abloom filmfestival 2019: Underholdning, debatt, filmvisninger, aktiviteter og konkurranser

23. november: Familiedag for Abloom filmfestival 2019: Barneaktiviteter, lek og filmvisning

Abloom er støttet av: