Manglende tilrettelegging strider mot grunnleggende menneskerettigheter

Fremheving av betydningen og praksisen av Inkluderende religionsutøvelse

Vi i Abloom sender ut en bekymringsmelding om at manglende tilrettelegging på mange samfunnsarenaer strider mot grunnleggende menneskerettigheter. 

Det norske samfunnet har fremdeles områder som ikke er godt nok tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelse. Det gjelder også i tros- og livssyns-feltet. Som samfunn har vi utfordringer med både holdninger til, og fysisk tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelser. Gjennom dialogmøte inkluderende religionsutøvelse som fant sted 13.03. på Tøyen så ble klart at det var best å rekruttere nøkkelpersoner fra div tros- og livssynssamfunn til å sitte i en referansegruppe. Undersøkelsen konkluderer slik: 

-For lite kunnskap om funksjonsnedsettelse

-Diskrimineringsloven er lite kjent og CRPD

-Mangel på universell utforming

-Fordommer og holdninger er høye

-Noen har medlemmer  med funksjonsnedsettelse og andre har ikke den målgruppen i det hele tatt.

-Tilrettelagt aktiviteter for målgruppen 2 svarte ja mens resten vet ikke

-Holdninger- veldig dårlig

-Hvordan kan vi i større grad sikre universell utforming?

Mer kunnskap og økonomiske prioriteringer

Bedre regulering, informasjon , tildeling av midler, evalueringer

Portrettintervju med Faridah Nabaggala på kompass NRK P2

Vi takker Kompass NRK P2 for denne anerkjennelsen! Nå kan også du høre på den! Glimrende 👏🏽 Bli bedre kjent med Faridah😊 Spol fram og spill fra 12:32-12:59 på direkten.

https://radio.nrk.no/direkte/p2🎵 #allebarnogungeskalblisettverdsattoghørt

Foto: Abloom

Mini Abloom paraidrettsdag 2023

Mini Abloom paraidrettsdag nærmer seg med stormskritt og Abloom har etablert et meget samarbeid med idrettslag, norsk idrettsforbund, Stiftelsen VI og andre som er sentrale aktører for å få barn med funksjonsnedsettelse inn i idretten. 

Dette tror vi på:

  • Ingen skal oppleve utenforskap fordi de er født annerledes.
  • Tabuer skal brytes – kunnskapen skal styrkes. Og det må sårbare individer til gode.
  • Alle, uansett identitet, er velkommen til å gjøre noe godt andre gjennom Abloom. Ønsker du å være frivillig under paraidrettsdag klikk her.

Fantastisk levert på innspillsmøte i CRPD-utvalget 

Regjeringen har satt ned et juridisk ekspertutvalg som skal utrede hvordan FNs konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) skal innlemmes i norsk lov. Utvalget inviterte organisasjoner som representerer personer med funksjons­nedsettelser til å gi innspill til utredningen, og Abloom var en av dem. Abloom deltok på innspillsmøte med CRPD-utvalget.  Abloom mener at inkorporering av art.30 i norsk lov: Ansvarliggjøre statlige utdanningsinstitusjoner til å debattere: Utdanningsløpet-kunst og kultur.  Dette vil sikre representasjon i kulturlivet. 

AFF 2023

Velkommen til den tolvte Abloom filmfestival –  fra 19. november til 25. november 2023. Uke 47 er også Awareness Week – en stor informasjonskampanje for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse. Vi er godt i gang med planleggingen av årets Abloom filmfestival 2023. Årets tema er Idrett – og trivsel for alle!” Bli med på film, møte Abloom-maskoten og masse kos og moro i november! Se AFF 2023 trailer her.

Faglig påfyll under våre konferanser

Konferansene presenterer suksessfaktorer, ungdom og , forebygging og verktøy i møte med unge i utenforskap. Målgruppe for konferansen er arbeid og velferdssektoren, skole og utdanning, ungdom og psykisk helse, og alle andre interesserte. Early bird-tilbud foregår nå, meld deg gjerne på her.

Meld inn din film nå!

Vi har begynt å få inn filmer for Abloom-prisen og i år konkurrerer både nasjonale og internasjonale filmer! Ikke meldt inn filmen din enda? Da er det bare å melde inn din film her og konkurrere om Abloom-prisen! Kanskje det blir din film som vinner i år mon tro? Barnejuryen er spent på filmene som kommer inn i år, og gleder seg til å dele ut Abloom-prisen for 2023!  Vil du bli frivillig under årets filmfestival? Sjekk ut denne linken.

Dette er også noe av det som har skjedd:

Abloom Rideklubb – Hver tirsdag og lørdag har vi hatt både ride- og stellekurs for våre deltakere/medlemmer på Øvre Fossum Gård og Alna Ridesenter. Våre Abloom-knights skinner med smilende fjes på disse superkule hestene. Tusen hjertelig takk til Gjensidigestiftelsen <3

  • Gratulerer med kvinnedagen! Vi i Abloom ønsker at vi alle jenter, kvinner med funksjonsnedsettelser skal bli sett, hørt og verdsatt! ❤️💪🏾
  • Abloom fikk besøk av Ingvild Kjerkol Helse- og omsorgsministeren som har underskrevet Ablooms felleserklæring om funksjonsnedsettelse. Den femte statsråden som viser sin støtte til vårt arbeid💪🏾
  • Abloom tilbyr superkule sommerjobber til ungdom med funksjonsnedsettelser i bydel Gamle Oslo 🤩😎
  • Ja folkens, endelig en lettlest versjon av Stortingsmelding nr 8. Ablooms arbeid er nevnt her. 

Abloom ønsker alle en god påske!

Sjekk ut våre nye Tik-Tok-videoer for mars:

Video: Abloom