Abloom ferier frivillighetens år!

Gratulerer med vel overstått 17. mai. Håper alle hadde en super feiring!

Mange nordmenn hadde stor glede av. 17. mai og feiret Norges nasjonaldag sammen. Friheten finner vi i landets demokrati. Vår misjon er at barn og unge skal bli sett, verdsatt og hørt, uansett hvilken bakgrunn de har. Funksjonshemmede barn har ikke mange som kjemper for dem. Ta initiativ og gjør en forskjell! Gratulerer med dagen som var!

Vi har hatt et veldig hyggelig møte med byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal og levert felleserklæring, barnebøker, presentert Ablooms arbeid og lagt fram en invitasjon til filmfestivalene! Vi gleder oss til å samarbeide videre!

Vi startet med et møte Anette Trettebergstuen kultur- og likestillingsminister og en signatur på felleserklæringen «funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff» og den er på plass i lokalene på statsrådens kontor. Så langt har fire statsråder signert den.  Hun er den femte 💪🏾 kampen for å synliggjøre personer med funksjonsnedsettelse fortsetter. Ved bruk av dynamiske holdningendringsverktøy, med simuleringsmuligheter og leveringsdyktigheten for å motvirke stigma, diskriminering, rasisme i sosiale rom. Mer info klikk her.

Ablooms leder Faridah Nabaggala leverte et flott intervju i dag på NRK radio om følgende: Funksjonsnedsettelser er ikke en guddommelig straff 👍 med opprop og underskrifter. Hun snakket om sin bakgrunn, sin  bror, sin mor, og hvorfor hun har en kraftig motivasjon for å jobbe med disse holdningene og mange andre blant annet Trettebergstuen er kultur- og likestillingsminister klikk her

Rett til deltakelse

Mange barn ble med på paraidrettsdag med ulike aktiviteter under Mini Abloom der det å ha spesielle behov ble en styrke. Vårdag Mini Abloom paraidrettsdag-Hipp hurra!

Dagen ble en stor suksess både fysisk og digitalt, og vi er sikret på et mye større oppmøte. Vi startet med med felles samlingsstund med velkomsttale fra leder av Abloom, åpningstale fra Omar Samy Gamal (byråd for kultur, idrett og frivillighet) og Løve-dans.

Hvis du gikk glipp av strømningen av vårt virtuelle program kan du fortsatt strømme den her-https://www.facebook.com/events/734553184388766/

 Et vellykket arrangement krever samarbeid tusen takk for en kjempeinnsats fra alle!

− I år er det frivillighetens år, og Abloom ønsker å gjøre mer og styrke partnerskap med Oslo kommune.

Bydel Gamle Oslo inviterte til Frivillighetsbørs. For nå skulle 85 organisasjoner «myldre» med hverandre. Fortelle hva de kan tilby – og spørre om hjelp til udekkede behov.  Det ble trukket frem to konkret prosjekt som også passer oss i Abloom som hånd i hanske. To partnere fra kommunen meldte at de gjerne ville samarbeid med oss.

Valle Hovin dagsenter har inngått avtale om at Abloom skal gi gratis kulturopplevelser og aktiviteter til Valle Hovins brukergruppe.

UngJobb-Enhet Barne- og ungdomstiltak Bydel Gamle Oslo

Ekstra tilbud om sommerjobb til unge i Bydel Gamle Oslo med funksjonsnedsettelser.

https://abloom.no/2022/05/sommerjobb-til-ungdom-i-bydel-gamle-oslo/