Nyhetsbrev Januar 2022: Behov for samhandling på kryss og tvers!

– For minoritetsspråklige familier med barn eller unge med funksjonsnedsettelser, kan hverdagen ofte bli ekstra krevende. Kombinasjonen av språklige barrierer og vansker med å orientere seg i det norske helse- og velferdssystemet, gjør at mange kjenner på større avmakt rundt det å ha et funksjonsnedsatt barn, enn folk flest. Det er viktig at myndighetene jobber for å få til en endring som kan gjøre livene til disse menneskene enklere, sier Abloom-direktør, Faridah Nabaggala.

Abloom ønsker alle godt nyttår! Vi håper dere alle har hatt en koselig og givende jule- og nyttårsfeiring med de dere er glad i. Vi er veldig klare for et nytt år og har masse spennende på agendaen, og feirer at det åpnes for mer publikum på arrangementer. Hipp hurra!

Kulturdepartementet støtter Ablooms arbeid!

For en pangstart på det nye året for Abloom! Abloom har jobbet hardt gjennom flere år med lite penger, for å gi barn og unge med funksjonshemmede en vei inn i samfunnet. Vi har arrangert alt fra hovedfestivalen vår, til Mini Abloom på Tøyen og Stovner, Abloom sommerdager og mange flere tiltak og prosjekter. Alt har vært gjort for at barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt sett og hørt. Les mer her.

Individuell plan og koordinerte helsetjenester

Abloom synes at det er på tide for å utvikle en politisk og juridisk forankret modell for bedre koordinert hjelp i familier der flere familiemedlemmer er i behov av ulike hjelpetiltak.
Vi møter altfor mange familier som får et fragmentert helse- og velferdstilbud som går erfaringsmessig mest utover barna, og det kan sette foreldrenes muligheter for tilstrekkelig ivaretakelse av både egne og barns behov på strek. De ulike hjelpeinstansene er ikke organisert på en måte som legger til rette for samhandling når det er behov for mye hjelp «på kryss og tvers».

Abloom vinterdager 2022

Vi har gleden av å introdusere dere for Ablooms vinterdager, som hadde premiere i år. Fra januar til april får alle som ønsker, muligheten til å være med på å prøve seg på ski sammen med Abloom. Dagen er åpen for de som er drevne på ski og de som aldri har prøvd seg i skiløypa før. Dagen ble en suksess, og barna kunne kose seg med skiturer med Abloom-maskoten. Les artikkelen om dagen her. For påmelding, trykk her.

Mini Abloom paraidrettsdag 20. mai 2022 kl 10-14 – Stovnerbanen

Mange gøyale aktiviteter for alle barn, og håper dere melder dere her . Vi står klare med nye tilbud til barna den dagen. Vi har allerede fått mange samarbeidspartnere ombord som for eksempel: Norsk orientering, NFF Akershus, Stiftelsen VI osv. Les mer om aktivitetsdagen her. Trykk her for å gå til siden for alternativt opplegg. Dette kan selvfølgelig også brukes resten av året, men er ment som et supplement og/eller alternativ til fysisk tilstedeværelse på Stovnerbanen 20. mai 2022.

Abloom games

Vi håper du finner denne siden spennende å koble deg på og kanskje til og med kan du spille med familie eller venner over nett. Det kommer mange nye spill snart. Klikk her for mer info.

Den 11. Abloom filmfestival 2022

Abloom Filmfestival har blitt en viktig inkluderingsarena de siste 10 år, og vi er stolte av å skru opp både aktivitetsnivået (fysisk og digitalt). REGISTRERINGEN ER I GANG! Gikk du glipp av fjorårets Abloom filmfestival konferansene klikk her
Vi gleder oss til AFF2022’s nye tema “Traumer – hvem bryr seg? Med pårørende i fokus. Et søskenperspektiv”. Les mer her.

Barnejury under AFF 2022


Vi har et nytt konsept på trappene vi kaller Abloom barnejury. Barnejuryen skal se på animerte barnefilmprogram for barn og kåre årets vinner. Vi er i den anledning på jakt etter 4 filmglade barn mellom 8 – 16 år som enten har en funksjonsnedsettelse eller har et søsken, en venn eller et familiemedlem med funksjonsnedsettelse. Les mer her.

Følg oss på følgende kanaler: Tik Tok her, Instagram og Facebook.

Vi er veldig klare for et nytt år og har masse spennende på agendaen!