Glede, mestring, motivasjon og helt med i leken – Hipphurra!

Abloom feiret frivillighetens år under ” Vårdag” Mini Abloom paraidrettsdag. Rekordmange barn deltok på Stovnerbanen, -Hipp hurra!

Fredag 20.mai ankom flere skoleklasser og barnehager Stovnerbanen for å delta på Ablooms paraidrettsdag. Totalt var over 385 barn påmeldt! Dagen begynte med sol, musikk og felles «Bli med» dans der også Oslos byråd for kultur og idrett, Omar Samy Gamal deltok. I god Abloom ånd holdt byråden en tale og understreket at Oslo by skal være en by for alle. Alle barn og unge skal ha rett til å delta i idrett og fritidsaktiviteter uansett hvilke forutsetninger de har, uansett deres funksjonsevne, eller hvor de kommer fra eller hva de tror på.

Når fellessamlingen var ferdig, kunne barna løpe rundt på banen der ulike foreninger og idrettslag stod klare for å introdusere dem til ulike morsomme og tilrettelagte aktiviteter. Her fikk barna prøve seg og lærere og barnehageansatte kunne bli inspirert og lære hvordan man på en enkel måte kan planlegge og gjennomføre enkle aktiviteter der alle kan være med uansett deres funksjonsevne.

Blant aktivitetene barna kunne prøve var paraishockey, paragolf, fotballaktiviteter, volleyball, laserpistol, showdownboard, labyrintløyper og ulike leker. Barna var tydelige nysgjerrige og interessert i å prøve nye ting og lære.

En av jentene som prøvde paraishockey forteller:

«Det var ikke vanskelig i det hele tatt! Veldig gøy når vi fikk det til og fikk til teknikken!»

En annen jente sier entusiastisk:

«Dette har vært den beste dagen! Alle kan være med og vi kan prøve ut masse forskjellig!»

Mini Abloom er en dag der alle barns rett til deltagelse og inkludering er satt i fokus og gjennom aktivitet, lek og konkurranser lærer barn og voksne hva “idrett for alle” er i praksis. Dette er en spesielt nyttig dag for ansatte i skolen og barnehagen da de blir introdusert for mange lavterskel aktiviteter og kan se hvordan aktiviteter lett kan tilrettelegges uten at det er behov for mye utstyr. En av lærerne fortalte at de gjerne skulle hatt mer informasjon om ulike aktiviteter som de kan tilrettelegge for og også hvilke aktiviteter som finnes i nærmiljøet. 

En av lærerne som er på Mini Abloom sammen med sin skoleklasse sier:

«Vi har kontakt med både barn og foreldre og kan videreformidle informasjon om hvilke tilbud som finnes i nærmiljøet. Foreldre spør ofte oss og lurer på hva barna kan gjøre når skole og barnehagen er stengt. Men vi har ikke alltid den informasjonen

Sitat

Sigurd

En annen lærer legger til:

«Å være her er en kjempefin læring for oss. Vi skulle gjerne sett at det var flere sånne dager. Det er fint å se hvordan ulike aktiviteter kan tilpasses slik at alle kan være med og at det er gøy for alle»

Lærer

Aktivitetene barna kunne prøve denne dagen er satt opp av ulike foreninger og idrettslag i samarbeid med Abloom. Blant de som var til stede var Stovner Idrettsforening, Norges Fotball Forbund, Beitostølen Helsesportsenter, Norsk orientering, Norsk Golfforbund og Norges Ishockeyforbund. Der er alle enige om viktigheten av inkludering og idrettens rolle i oppfyllelsen av alle barns rett til lek og fritid. Møteplasser og læringsarenaer som Mini Abloom paraidrettsdag er kjempeviktige for å spre informasjon om retten til inkludering og hvordan det kan gjøres i praksis: 

«Vi reiser rundt flere steder for å vise frem idretten vår og dette er en fin arena. Her når vi både voksne og barn. Og kanskje barna forteller det videre til andre. Kanskje de har en venn, søsken eller søskenbarn med funksjonsnedsettelse. Da kan de fortelle hva de har vært med på og inspirere dem til å prøve.» sier en av arrangørene fra Norges ishockeyforbund.

Vi takker våre fantastiske samarbeidspartnere Norsk Orientering, NFF Akershus, Stiftelsen VI, Golfforbundet, Stovner sportsklubb, Paraishockey og Beitostølen Helsesportssenter!

Når dagen er over er alle barna enige om at dette har vært en kjempefin dag med lek, aktiviteter og på slutten av dagen fikk alle frukt og is. Nå gleder vi oss til Mini Abloom 2023!