Nyhetsbrev Abloom – Februar: Veien mot inkludering og høydepunkter for påsken

Kjære venner og støttespillere av Abloom,

Som alltid er vi drevet av vår visjon om at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli sett, verdsatt og hørt. I denne utgaven vil vi dele noen viktige nyheter og invitasjoner til aktiviteter som understreker vårt engasjement for inkludering.

Nyheter: «Et helt fellesskap» og økende forespørsel
Stoltheten er stor ved lanseringen av e-læringskurset «Et helt fellesskap», skapt i samarbeid med partnere for å fremme inkludering.
Lær mer og bli en del av bevegelsen: Et helt fellesskap-Har du venner eller kjente som ville hatt glede av å delta i våre aktiviteter eller lære mer gjennom «Et helt fellesskap»? Del gjerne denne informasjonen og hjelp oss å nå ut til flere.Invitasjon til å spre ordet-https://abloom.no/projects/inkluderende-religionsutovelse/

Inkludering gjennom fritidsaktiviteter og rideklubb
Vi legger vekt på inkludering i alle sfærer, inkludert fritidsaktiviteter som tilbud ved rideklubber. Dette er en fantastisk mulighet til å fremme både fysisk og mental velvære.Vi ser også en voksende interesse fra bydeler og Nord-Norge for vår ekspertise i å inkludere barn og unge med funksjonsnedsettelse i fritidsaktiviteter.

Kommende aktiviteter og påskeplaner
Gled deg til våre planlagte aktiviteter til påske. Detaljer og påmeldingsinformasjon kommer snart, så følg med på Abloom eventer for oppdateringer: https://abloom.no/events/

Abloom filmfestival (AFF) 2024
Ikke glem Abloom filmfestival, en betydningsfull inkluderingsarena som markerer sitt 13. år. AFF er en unik mulighet til å oppleve verden gjennom film og historier som fremmer forståelse og inkludering.

Utvidet samarbeid: Gjennom vårt samarbeid med Deichman Biblioteker, Funkis Bibliotek, og Norske Folke Museum ønsker vi å sikre at inkluderende bøker er lett tilgjengelige for alle barn og unge.
Årets tema: «Norsk litteratur – Et Manglende fjell av litteraturgull!»
Dette året fokuserer vi på norsk litteratur som et uoppdaget fjell av Med temaet «Litteratur for alle» sikter vi på å spre kunnskap og glede rundt norsk litteratur, med et spesielt fokus på barn og unge med nedsatt funksjonsevne og deres pårørende. Vi ønsker å sikre at alle, uavhengig av bakgrunn, får tilgang til den rike arven av norsk litteratur og opplever full inkludering i litterære miljøer og samfunnet generelt.
Finn ut mer her: https://abloom.no/aff/

Foto: Abloom

Bekymringsmelding: Mangelen på Inkluderende litteratur
Tilgjengeligheten av litteratur som speiler og inkluderer mangfoldet av erfaringer for barn og unge med funksjonsnedsettelse, er fortsatt en stor utfordring. Dette gapet hindrer ikke bare individets evne til å se seg selv representert, men det begrenser også samfunnets evne til å fostre empati, forståelse, og inkludering.

Et dypdykk med Henrik Syse
Vår samtale med filosofen Henrik Syse har vært et månedens høydepunkt, hvor vi utforsket historisk lovgivning, CRPD, og litteraturens kraft. Syses innsikter i lovgivningens og samfunnsoppfatningens utvikling understreker viktigheten av å aktivt arbeide for et samfunn der inkludering er fundamentalt. Hans refleksjoner styrker vår overbevisning om at kunst og litteratur er essensielle verktøy for å realisere vår visjon.

Foto: Abloom

Sammen kan vi gjøre en forskjell for å skape et samfunn der alle føler seg inkludert og verdsatt.

Takk for din støtte og ditt engasjement.

Med varmeste hilsener,

Abloom-teamet