Nyhetsbrev for november: Abloom taler pårørendes sak!

Abloom taler pårørendes sak! 

Hver eneste dag opplever søsknene som er  pårørende trauma (den kompliserte sorgen). De skammer seg veldig for hva de har opplevd, og trenger støtte og forståelse. Abloom har jobbet med dette siden 2012 for at pårørende/søsknene som har familiemedlemmer med funksjonsnedsettelse skal beskyttes mot  skam, traumatiske situasjoner, utenforskap, hysjet ned.

På årets Abloom filmfestival konferansene skapte vi møteplasser som hadde fokus for utvikling, erfaringsutveksling, holdningsskapende læring, film,og kos med familie og venner. Vi taler pårørendes sak, og med mange på laget har vi blitt enda sterkere stemme for funksjonshemmedes rettigheter.

Fabelaktig 😎 Prisutdeling av Abloom-prisen 💪🏾en av de største øyeblikkene på AFF2022. Gratulerer med Abloom-prisen, til alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli sett, verdsatt og hørt👏🏽 Årets beste barnefilm ble kåret av  Abloom barnejury og Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Ablooms hjertebarna var tilstedet og klar for    festen.#allebarnogungeskalblisettverdsattoghørt. Klikk her for å se mer.

Med bidrag fra dyktige fagpersoner og kjente fjes i politikken leverte alle et budskap som var/er av  utslagsgivende for at funksjonshemmedes bevegelsen og deres pårørende slik at innenforskap får tilstrekkelig momentum til å gjøre en forskjell. Tusen takk!

Foto:Abloom

Den ellevte Abloom filmfestival fant sted fra 20. november til 26. november 2022. 

Abloom har siden 2012 jobbet med holdningsendrings-kampanjer med mål om å bryte ned tabuer som eksisterer i samfunnet. Det tyder på at våre møteplasser er en av de viktigste metodene som motor og drivkraft til funksjonsnedsettelsens bevegelse. Abloom har drevet med interseksjonalitet siden oppstart, og de metodene vi har tatt i bruk handler om å ivareta mangfold. For Abloom er det viktigste å omfavne alle med funksjonsnedsettelse, uansett bakgrunn. Og du, husk at ALLE barn og unge med funksjonsnedsettelse SKAL bli verdsatt, sett og hørt!Gjennom hele awareness Week – en stor informasjonskampanje for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse og deres søskene. 

Årets Abloom filmfestival samlet mer enn 3000 mennesker både online og fysiske eventer.

AFF DAGER PÅ TØYEN 2022-Kick-off fest

Vi startet Abloom  filmfestivalen med et stort smell med stand, pepperkaker og film. 🎉🍿 #aff2022 #allebarnogungeskalblisettverdsattoghørt

Barnehagens dag

Da var barnehagens dag på under AFF 2022 i gang med filmvisninger Masse moro på barnehagens dag.

Barnas dag på Tøyen – 25.11.22

Fantastisk fest under barnas dag på Tøyen💪🏾det var full fest her i den gamle Munch Bygget på Tøyen😎Film, fest og moro for 1-4 klassinger. For å se mer klikk her.

Faglig programmer og fantastiske muligheter for nettverksbygging og erfaringsutveksling

Internasjonale mottakelse under AFF 2022

Den internasjonale mottakelsen av ABLOOM-filmfestivalen fant sted i det historiske Gamle Munch Museum, 21. november 2022, i samarbeid med Canadas ambassade. Gjestene nøt deilig fingermat samtidig som de møttes hverandre. Gjestene var forskjellige: ambassadører fra forskjellige land (fra nord, Sentral- og Sør-Amerika, Europa og Afrika), filmskapere, studenter og arbeidere fra offentlige og private institusjoner. Klikk her for lese mer.

AFF Fagkonferanse- 24 nov 2022!

Abloom og Oslo kommune ønsket  alle velkommen til  en fantastisk Abloom fagkonferansen. Høydepunktet var selvfølgelig tema “Traume, hvem bryr seg? Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv.” AFF fagkonferansen: De beste filmene, møter med filmskapere, kos med familie og venner – samt mye god og holdningsskapende læring. For å se mer klikk her.

En stor applaus til Bjørnar Erikstad👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

Vi er utrolig stolte av å  ha samarbeidet med deg og StiftelsenVI💪🏾 du har ledet et mangfold av foredragsholdere og publikum på  årets konferanse.Konferansier for dagen! #allebarnogungemednedsattfunksjonsevneskalbliverdsattsettoghørt

Ablooms første film-kåring under barnas dag-25.11.22 på Saga kino

Den første ABLOOM-PRISEN gitt av en barnejury som har funksjonsnedsettelse og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen . Vinneren er regissør Yawen Zheng for hennes film KIKO OG DYRENE  (orig.tittel: «Kiko et les animaux ) / 2020 / 7 min 30 / Frankrike-Sveits / Prod. : Folimage-Nadasdy Film

Den aller første Abloom-juryen besto av 4 barn som har funksjonsnedsettelse og med minoritetsbakgrunn og ble overlevert 25.11.2022 i Oslo.

Juryens vurdering

«Kiko var først dårlig, men ble senere snill mot dyrene. Filmen fortalte oss å behandle dyrene godt, fordi de er som oss. Musikken og tegningene var bra.» 

Filmen lærer oss å behandle hverandre godt,vise omsorg og kjærlighet til alle uansett bakgrunn.Filmen lærer oss å være god mot de som er annerledes : At alle er verdifulle og unike, uansett bakgrunn og forutsetninger.

Abloom prisen er nevnt her : Abloom Film Festival – Oslo, Norge (www.abloom.no)

Familiedagen

Familiedag på Odeon kino-AFF2022 ble avsluttet med en fantastisk familiedag. Fantastisk måte å tilbringe tid med familien og sette barna i fokus.

Dette er også noe av det som har skjedd i Abloom:

  • Stortingsmelding 8 – menneskerettigheter for personer med utviklingshemming. Historisk: Første mangfoldig stortingsmelding. Ablooms arbeid er nevnet her på side 128
  • Informasjonskampanjer for AFF2022 var godt i gang og praksis elevene fra Kuben har gjort en strålende jobb!
  • Våre entusiastiske filmmakers er i gang med å lage egne filmer!🤩Den aller første Abloom filmworkshopen i samarbeid med  Viken filmsenter! Her lærer barna å lage egne filmer som vi skal få se under AFF2022! 
  • Abloom-leder varmer opp lyttere på Radio latin -Amerika før Abloom filmfestivalstart.
  • Yippeee🥳🎉Vellykket workshop med Prosperastiftelsen😎 Abloom-crewet gleder seg til å AFF2022 og håper du har meldt meldt deg på for det spennende programmet for i år!

Følg oss på Instagram, Facebook og TikTok

Støtt vårt arbeid! VIPPS: 24438