Nyhetsbrev november: Festivalgleder hos Abloom!


🌟 Abloom filmfestival 2023: Feiring av «Idrett og trivsel for alle!» 🌟

Målet med årets tema ‘Idrett og trivsel for alle!’, har vært å belyse idrettens kraft som et universelt språk som forener oss alle, uavhengig av bakgrunn eller erfaring,» sier Faridah S. Nabaggala, leder for Abloom. «Gjennom denne festivalen har vi skapt en plattform der hver historie, hver stemme, får skinne og der inkludering blir mer enn et ord – det blir en levende praksis.»

En viktig dag: Idrettsfagkonferansen på Sentralen

Mandag 20. november ble et betydningsfullt øyeblikk på Sentralen, da Abloom og våre samarbeidspartnere ønsket deltakere velkommen til Idrettsfagkonferansen i forbindelse med den tolvte Abloom Filmfestivalen. Konferansen inviterte til fordypning i inkludering gjennom idretten og utforskning av den nyeste utviklingen innen feltet.


En allianse for inkludering

Med en solid allianse med idrettslag, Norges Idrettsforbund, Stiftelsen VI og andre fremstående aktører, har vi arbeidet intensivt for å inkludere barn med funksjonsnedsettelse i idretten. Fagkonferansen, ledet av Bjørnar Erikstad, og innlegg fra blant andre Kine Wold Lunde, kastet lys på dette viktige arbeidet.

Barneaktiviteter og filmfestivalens magi

Festivalen startet med et energisk kick-off, hvor deltakere av alle aldre nøt spennende barneaktiviteter og uforglemmelige filmvisninger. Barnas dager ble fylt med magiske øyeblikk, og gleden var tydelig da de møtte Abloom-maskotten og deltok i filmopplevelsene. Festivalen avsluttet på en hjertevarm note med familiedagen, hvor barnefamilier under fattigdomsgrensen fikk nyte gratis filmvisninger. Barna hilste på maskotten, og fellesskapet strålte av glede. Takk for en minneverdig festival hos Abloom, hvor fellesskap, kultur og glede stod i sentrum!

Abloom barnejury: Et hjertevarmende filmvalg

Fantastisk dag på Barnas dag på Filmenshus, takket være Abloom Barnejury! Deres valg av “En gave” av Jacob Frey, en film som skildrer en gutt med funksjonshemming som finner tilflukt i spillverdenen, rørte ved hjertene til alle tilstede. Dette valget understreker vårt budskap om at #allebarnogungemedfunksjonsnedsettelseskalblisettverdsattoghørt 

Internasjonal oppmerksomhet og samarbeid

Abloom markerte seg også internasjonalt med en imponerende mottakelse og vellykket samarbeid med den tyske ambassaden, samt besøk fra andre ambassader.


En festival som avsluttes med varme og fellesskap

Festivalen avsluttet med familiedagen, hvor barnefamilier under fattigdomsgrensen ble invitert til gratis filmvisninger, fylt med glede og fellesskap.

Foto: Abloom

Stjerner i rampelyset: Praksiselever og frivillige

En spesiell takk rettes til våre talentfulle praksiselever fra Hovinbyen og de fantastiske frivillige fra Danske Bank og andre, hvis innsats var uvurderlig for festivalens suksess.

E-læringskurset «Et helt fellesskap»

I tillegg fortsetter vi å utvikle vårt prosjekt, E-læringskurset «Et helt fellesskap.» Dette kurset fokuserer på inkluderende religionsutøvelse for personer med funksjonsnedsettelse, og understreker vårt engasjement for et sterkt og inkluderende fellesskap. For mer informasjon, klikk her. Vi inviterer alle interesserte til å samarbeide med oss, og planlegger et lanseringsseminar våren 2024.

Feiring og takk

Vi ser frem til å samle våre frivillige til en fest i desember for å feire denne innsatsen, og ønsker alle en herlig ferieperiode og et strålende nyttår. Takk for et fantastisk år med Abloom, og vi ser frem til å dele flere minner i det kommende året.

God ferie og godt nyttår fra oss alle i Abloom!