Nyhetsbrev for juni: Sommeren er endelig her, og flere hundre barnefamilier gleder seg til sommerdager med Abloom i 2022

Natt til lørdag rammet terroren Norge. Denne gangen var det verdiene PRIDE-markeringen feirer – mangfold, fellesskap og kjærlighet – som sto for hugg. Angrepet minnet oss om hvor skjøre de demokratiske verdiene, vi setter så høyt er og hvor viktig det er å stå sammen mot vold.

Mange kan glede seg til morsomme aktiviteter, av både ulik form og tempo, for hele familien. Aldri har etterspørselen på sommeraktivitetene, som Abloom arrangerer, vært så stor som i år. Rekordmange har meldt sin interesse. Årsaken er at mange har hverken råd eller vært i aktivitet grunnet nedstengningene og restriksjonene under pandemien som rammet Norge i 2020. Det er et stort behov for å legge til rette for at barn og unge med funksjonsnedsettelser kan delta på kultur- og idrettsaktiviteter”, sier Faridah S. Nabaggala

Hvert år inviterer vi barnefamilier med på sosiale og inkluderende opplevelser. Opplevelsene bidrar for å lette på en ellers vanskelig hverdag, både for barn og voksen. Vi arrangerer, dere koser dere. Vi tar flyktninger (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn i varmen. Siden den siste flyktningstrømmen startet  har vi også invitert ukrainske flyktninger med på våre aktiviteter. Vi ønsker dem en varm velkommen til Abloom-familien! Det er rekordmange som allerede har meldt seg på våre planlagte sommer -arrangementer. I løpet av sommeren skal vi på en hyttetur, til Tusenfryd, delta på Friluftslivets uke, besøke Høyt og Lavt og Rush trampolinepark. Følg med på våre kommende aktiviteter i Abloom Sommerdager. Tusen takk til Gjensidigestiftelsen!

Abloom Piknik – en flott start på Sommerdagene

Lørdag 11. juni arrangerte vi Abloom Piknik på Sognsvann. I samarbeid med Norsk Orientering arrangerte vi flere forskjellige barnevennlige  aktiviteter. Med hele 232 barn og voksne påmeldt, ble Abloom Piknik en stor suksess. Takket være Gjensidigestiftelsen kunne Abloom tilby 14 ungdommer en sommerjobb, som gikk ut på at de arrangerer sin første event. Det var god mat, musikk, dans, aktiviteter, og masse moro.

Dagen startet med en del aktiviteter og leker. Barna kunne hoppe tau, spille badminton, leke Hauk og due, eller dra på Orienteringsbingo rundt på Sognsvann sammen med Norsk orientering. Barna fikk også mye underholdning av vår maskot, Kaptein Abloom, som var til stede under hele pikniken. I tillegg inviterte Kaptein Abloom både barn og voksne med på både dans og delte ut godteri. Senere på dagen begynte våre flinke verter å grille mat til piknik-deltakerne. Alle fikk kose seg med pølser i lomper og/eller pølsebrød. 

Det var veldig mange fornøyde barn og voksne. De fleste var takknemlige for at et slikt sosialt tilbud finnes, og de gleder seg til å delta på kommende arrangementer. 

Vi takker våre fantastiske samarbeidspartnere Gjensidigestiftelsen, Bydel Gamle Oslo, Norsk Orientering og Kulturdepartementet. Vi ønsker også å takke våre frivillige som hjalp til under pikniken. Alt i alt, en fantastisk dag med mat, aktiviteter og hygge.

Innsats for sommerjobb for ungdommer

Gjennom finansiering fra Gjensidigestiftelsen har Abloom gleden av å tilby ungdom sommerjobb. Vi har fått en mengde søknader, ikke bare fra Oslo, men fra mange andre områder i landet. Vi hadde gleden av å ønske 18 ungdommer velkommen til arbeid hos oss, hvor sju av disse har en funksjonsnedsettelse. Unge funksjonshemmede har rett til å delta i arbeidsliv akkurat som alle andre ungdommer. Tusen takk til Gjensidigestiftelsen!

Ablooms arbeid mot Koronaviruset fortsetter

En ny variant av koronaviruset – omikron BA. 5 kommer til å prege flere av oss sannsynligvis på høsten. Abloom fortsetter derfor arbeidet med spredning av informasjon og kunnskap om viruset. Vi har spredd boken “På eventyr med Koronaviruset” til bibliotekene på barneskoler, barnehager, både i og utenfor Oslo kommuner. Vi laget plakater og distribuerte de på ukrainsk til ukrainske flyktninger om viktigheten av å takke ja til korona-vaksine.

Dette er noe av det som har skjedd i juni måneden:

  • Fantastisk innlevering fra Faridah Shakoor Nabaggala leder i Abloom: Hva betyr brukermedvirkning fra et minoritetsspråklig perspektiv? Erfaringer fra organisasjonen Abloom! Under seminaret arrangert av FFO innlandet! 
  • Abloom bryter tabuer – Felleserklæringen spres

Pårørende/foreldregruppen i Bergen i forbindelse med Homestart Bergen fikk et etterlengtet besøk av Faridah. Felleserklæringen ble godt tatt imot og delt ut, koronabøkene ble også delt ut. Hun fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger fra pårørende. Mange av disse mødre mangler forbilder og de uttrykker at de ser på Faridah som en inspirasjon#brukermedvirkning #allebarnogungeskalblisettverdsattoghørt #takkforinvitasjonhomestartBergen

  • ​​Tusen takk Gjensidigestiftelsen 👏🏽👏🏽👏🏽 Abloom har fått en gave; nemlig pro-bono-ressurser tilgjengelige som er prisløs: Prosperastiftelsen skal følge oss gjennom dette.
  • Abloom deltok på Sivilsamfunn og integrering i Norden – Frivillighetens innsats for inkludering ved store flyktning-ankomster. Konferansen fokuserte på frivillige organisasjoners innsats for flyktninger ved store flyktning-ankomster, i lys av de mange flyktningene som kommer til Norden fra Ukraina.
  • Abloom og Valle Hovin dagsenter har inngått avtale om at Abloom skal gi gratis kulturopplevelser og aktiviteter til Valle Hovins brukergruppe. Vi gleder oss!

Abloom filmfestival 2022

Vi har klart det! For ellevte gang samles vi til Abloom filmfestival for å løfte frem barn og unge med funksjonsnedsettelse og deres pårørende. Alle som kan er hjertelig velkommen til å ha på seg noe blått. Det er fargen vi har valgt til å representere barn og unge med funksjonsnedsettelse. Her ønsker vi at alle engasjerer seg på sin måte, der de er. Tips til aktiviteter under Abloom Awareness Week kan du finne på abloom.no.

Abloom barnejury

Arbeidet under barnejury begynner å ta form. Vi har fått mange påmeldinger. Også unge Funkis ønsker å bidra. Abloom filmfestival inviterer til en fantastisk fest, mye moro og gode kulturopplevelser – for alle! Frist for å melde seg på er 1. oktober! Sjekk ut denne superkule promo-videoen for barnejury her!

Meld deg på et eller flere av arrangementene her. Og du… Husk at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt. 

Abloom tar en kort ferie nå og ønsker alle en fortreffelig sommer! Stay tuned.