Abloom bygger en sterkere kultur for medvirkning

– De beste aktivitetene har alle glede av!

Inkludering av alle uansett bakgrunn i kulturlivet handler om å skape en møteplass der alle har like muligheter og plikter til å bidra og delta i samfunnet. Mange barn og unge med funksjonsnedsettelse står uten kulturtilbud, særlig idrett og i organisert fritidstilbud.

Økt deltakelsen til barn og unge med funksjonsnedsettelse med særlig fokus på minoritetsspråklige i samfunnsliv og kulturliv – noe som er sentralt for integreringspolitikken.

Norges mest inkluderende aktivitet-Mini Abloom paraidrettsdag

Fantastisk å se så bra oppmøte med over 800 deltakere på Mini Abloom paraidrettsdag den 26.05.23 på Stovnerbanen. ​​Tusen takk for god hjelp fra  alle engasjerte samarbeidspartnere, frivillige fra Danske Bank og Omar Samy Gamal (SV) er byråd for kultur, idrett og frivillighet. Vi i Abloom er stolte og ydmyke over det vi sammen har skapt. Dette var et stort arrangement og innsatsen som ble lagt ned på alle området har vært formidabel!

Foto: Abloom

Støtt oss/bli medlem
Alle kan være medlem i Abloom! Som medlem blir du deltager i et spennende nettverk der vi bygger bro mellom familier som har barn og unge med nedsatt funksjonsevne og resten av samfunnet. Bli med på et spennende nettverk/familie som gir tabuer og skam et ansikt og en følelse om at man ikke kan alene om å fjerne tabuer og skam. Klikk her for mer info.

Hva skjer?

Ferieaktiviteter for alle!

Abloom sommerdager 2023
Målgruppen er flyktninger, barnefamilier som har en funksjonsnedsettelse, og barnefamilier under fattigdomsgrensen. De skal være med på aktivitetene fornøyelsespark-uker, tur og piknik dager.

Vi ønsker å gi barn , unge og deres familier mulighet til å bli med på ferieaktiviteter og helgeturer . Hovedmålet med prosjektet er å tilby en sommerferieaktivitet der vi tilrettelegger for at alle uansett bakgrunn skal få oppleve en verdifull ferie og der inkludering står i sentrum. For mer info, klikk her. Kjenner du noen som har godt av dette tilbudet, gi oss beskjed eller meld dere på.

Foto: Abloom

Sommerjobb til ungdom fra alle bydeler
Vi tilbyr sommerjobb til ungdommer i alderen 13-20 år. Vi oppfordrer kandidater med nedsatt funksjonsevne til å søke – dere er hjertelig velkommen til Abloom. Vi er alle forskjellige, og vi verdsetter forskjeller, så fortell oss det du vil om deg selv. Søknadsfrist er 26. mai. Svar gis innen 05. juni. Klikk her for mer info.

Finansiert av Bufdir og Gjensidigestiftelsen.

AFF2023

Velkommen til den tolvte Abloom filmfestival – fra 19. nov til 25. nov 2023. Årets tema er “Idrett -og trivsel for alle!
Det er en stor glede å ønske å invitere alle skoler fra 4-7 trinn. Dette arrangementet blir arrangert fredag 24.november klokka: 09:00-12:30 på Cinemateket
Hva skjer: Filmvisning og mye moro!
ÅRETS beste barnefilm deles ut av Abloom barnejury!
Gratis for alle skoler -Meld inn din skole nå! For mer informasjon klikk her

Foto: Abloom

Det er stor pågang med påmeldingen fra Oslo skoler til barnas dag på Filmens hus.
Abloom Barnejury
Nå er vi på jakt etter deg til Abloom Barnejuryen! Er du mellom 8-16 år og interessert i film? Send inn din film her. Meld deg på her!

AFF 2023 konferanser til høsten – med early bird !

Idrettskonferansen 2023
TID: 20.11.23.
STED: Sentralen
Påmeldingsfrist: 15.nov.
Digitalt: Konferansen streames og digital billett kan kjøpes

Årets Abloom konferansen vil presentere hvordan alle kan jobbe med en mer inkluderende kultur i organisert idrett. Her får du vite hvilken verktøy er inkluderende, finansieringsmuligheter, kompetanseheving og kartleggingsverktøy som gir god tilrettelegging og effektive metoder når det gjelder idrett for alle. Vi har invitert foredragsholdere som vil presentere nye ideer på metodevalg, nye læringsarenaer og hvordan skape en inkluderings kultur i idrett som arena.

Les mer >>

Foto: Abloom

Vil du bidra som frivillig i Abloom?
Hos Abloom er alle som vil gjøre en innsats for andre, hjertelig velkommen. Klikk her for mer info. Bli vår kollega!

Se alle arrangementer >>

Dette har også skjedd i Abloom:

-Gratulerer med den mangfoldige NOU en «På høy tid. Finksjonshindrede må få rettighetene sine uansett bakgrunn💪🏾Her har Abloomsleder #Faridahnabaggala bidratt enormt slik at for første gang blir minoriteter med funksjonsnedsettelse omtalt i en NOU og den gruppen har fått et eget kapittel👏🏽👏🏽👏🏽

Foto: Abloom

-Tusen takk for invitasjonen #gjensidigestiftelsen til årskonferansen😊Vår leder har holdt et flott foredrag. Dere bidra til at Norge stadig blir mer inkludering💪🏾

Foto: Abloom

Vi er på Facebook og LinkedIn.
Her kan du lese mer om våre kommende eventer og om våre prosjekter.
Følg oss !