Abloom sikrer effektive bevisstgjøringskampanjer og positive holdninger om barn og unge med funksjonsnedsettelser!

Abloom sikrer effektive bevisstgjøringskampanjer og positive holdninger om barn og unge med funksjonsnedsettelser!

“Sommerferien står i fare for veldig mange barnefamilier på grunn av økte priser på strøm, mat og diesel. Mange har begynt  å kutte inn på barnas fritidsaktiviteter slik at de er i stand til å betale regninger. Barnefamilier med lavere inntekter rammes hardest, våre innsats på dette feltet er spesielt høyt verdsatt  og vi kompenserer den samlede utgiftsøkningen som nordmenn flest opplever nå.Sosial ulikhet  fører til at ikke alle får delta i samfunnet på lik linje med andre, Ablooms aktiviteter skal  bidra til barnefamilier med eller uten funksjonsnedsettelser skal få tilgang til fritidsaktiviteter uansett bakgrunn , vi har plass til flere”, sier Abloom-leder Faridah Nabaggala

I påsken kunne hele Norge se Abloom-leder Faridah Nabaggala i denne Abloom-reklamen, vist på TV 2. Ta en titt, du òg! Og husk: Uke 47 = Abloom filmfestival. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Abloom filmfestival i november 2022. Temaet er “Traumer – hvem bryr seg? “Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv” –  Meld på deg og dine ved å trykke her.

Siste innspurt!

Mini Abloom Paraidrettsdag 2022 går hybrid for tredje gang, målet er å gi alle barn og unge, med og uten funksjonsnedsettelse, en dag/program der man opplever og lærer hva “idrett for alle” er i praksis. Ingen skal bli holdt utenfor på grunn av fysiske, psykiske og sosiale hindringer. Bli med på en spennende dag fylt med aktiviteter og moro!  Fysisk program og online program  er tilgjengelig nå!

Vi har jobbet videre med planleggingen av Mini Abloom, og hatt noen spennende møter med samarbeidspartnere. Vi er glad for å annonsere at Salum skal delta under årets Mini Abloom på Stovnerbanen.

Vi håper det blir mulig å ha Mini Abloom Paraidrettsdag på Stovnerbanen den 20. mai. på Stovnerbanen.

Abloom deltar i fellesdugnad mot Koronaviruset

Vi ønsker nye flyktninger velkommen til Norge og har drevet med informasjonskampanjer på både ukrainsk og engelsk  om viktigheten av  koronavaksinasjon. 

Dette er noe av det som har skjedd i april : 

 • Vi jobber daglig med å hjelpe og støtte mennesker over telefon og andre kanaler. Vår rådgivningstjeneste er åpen året rundt og er hyppig brukt. Spesielt i disse tider, når mange sitter med mye frustrasjon, redsel og ensomhet.
 • Abloom Painting Pals’ 🎨 Gå inn på lenken under for sette i gang tegning og fargelegging av Abloom, Kaptein Abloom, Abloom barna og co! Prøv det ut! https://abloom.no/abloom…/abloom-painting-pals/index.html 
 • Informasjonsmøte om vanskelige tider og krig i Ukraina kan være mye å ta inn. Vi i Abloom ønsker å dele erfaringer med dere, og ikke minst å høre hvordan det har stått til med pårørende. Det er mye informasjon ute og noen ganger kan det være vanskelige å formidle den. Abloom er her til å hjelpe foreldre med minoritetsspråklig bakgrunn, flyktninger osv.
 • Vi girer opp til Abloom filmfestival 2022 som går av stabelen i uke 47 november Abloom sitt tema for filmfestivalen er “Traumer – hvem bryr seg? Med pårørende i fokus. Et søskenperspektiv”. I den anledning har vi gjort en rekke intervjuer med et ønske om å fortelle pårørendes historier. Les den rørende artikkel “Ingen følelse av annerledeshet
 • Holdt første frivillig møte  på teams er 08.04.22. Her varmer vi opp til Mini Abloom paraidrettsdag 2022 og gleder oss til å utvikle et mer universell utformet samfunn. Vi feirer også “VÅR DAG” frivillighetens år! Abloom trenger flere frivillige, send oss en epost:post@abloom.no
 • Hadde møte med NAV Vestre Aker  den 20.04.22. Her var det et møte med flere frivillige organisasjoner og idrettslag som har meldt at de ønsker å bidra. Hos Abloom er alle som vil gjøre en innsats for andre, hjertelig velkommen.
 • Frivilligbørs 20.04 kl 17:00 – På Tøyen. Frivilligbørs er et internasjonalt konsept som har tatt verden med storm. På en kveld samles deltakere fra praksisplasser og jobbmuligheter:  Abloom er en døråpner for veldig mange kvinner med minoritetsspråklige bakgrunn inn i arbeidslivet samt gir vi dem mulighet til nettverksbygging på en nyskapende møteplass. Vi har hatt to kandidater på utprøving.
 • Deltatt og hadde en stand under Camp Villmark 2022 den 29.april  på Lillestrøm. Abloom fortsetter å bidra til  økt fokus på inkluderende friluftsliv for barn og unge med nedsatt funksjonsevne på årets messe. Med særlig fokus på minoritetsspråklige.

Vi markerte følgende dager i april

Ablooms bevissgjøringskampanje fortsetter! Tabuer skal bekjempes-mer kunnskap færre tabuer. Vi fortsetter kampen for at barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! 

Verdensdagen for autisme! verdensdag for autisme, offisielt kalt FN-dagen for bevissthet rundt autisme ✌️Mange barn med autisme blir drept i Afrika:Les den triste historien her

Til slutt vil vi minne dere om noen viktige datoer og arrangementer

 • 20. mai: Abloom paraleker 2022.

Abloom sommerdager

 • 01-03.07.22: Hyttetur på Brennabu leirskole 2022 (Målgruppe: Barnefamilier med minst en medlem med funksjonsnedsettelser)
 • 07.07.22: Abloom piknik/turdag + grilling

Se alle arrangementer

Vi ønsker dere en flott mai måned, og håper å se eller høre fra dere!