Fagkonferansen 2022

Dato

24. nov - 24. nov

Tid

09:00 - 14:00

Program

Registrering og Kaffe/Te

Gjestene ledes inn i sal 1 fra 09:20

Konferansier

Bjørnar Erikstad

Konferansier for dagen!Bjørnar har jobbet som ambassadør ansvarlig i Stiftelsen VI fra oktober 2020 og frem til 1.juli 2022 hvor han ble konstituert som daglig leder.

Årets Introfilm

Velkommen

Faridah S. Nabaggala

Abloom filmfestivals mor til Abloom. Hun har drevet Abloom som organisasjon siden 2012. Hun er vinner av Oslo Bys Kunstnerpris 2015, forfatter, filmregissør og mye mer!

Åpningstale

Omar Samy Gamal (SV)

Omar Samy Gamal er byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Innlegg

Abdullah Alsabeehg

Abdullah Alsabeehg er Varaordfører i Oslo. Han skal snakke fra et søskenperspektiv.

Innlegg

Lene Christin Holum

Psykologspesialist, PH.D, Forsker i Fafo med tidligere tilknytning til spesialisthelsetjenesten.

Filmvisning

«Karla og Nordahl»

Filmvisning av kortfilmen «Karla og Nordahl» etterfulgt av et kort innlegg av Elisabeth Aspelin (regissør) og Halvor Nitteberg.

Lengde: 20 min

Om filmen: Karla er 6 år og har en storebror som heter Nordahl. Hvorfor tenker Karla at han både er storebror og lillebror?

Kaffepause

11:20 – 11:20 – LIVEPODKAST

Filmvisning (Del 1)

2020

Pause

Servering av varm mat og info-arena med stands fra ulike organisasjoner. 12:20 – 13:00 – LIVEPODKAST

Filmvisning (Del 2)

2020

Innlegg

Trude Aamotsmo

Trude Aamotsmo – spesialrådgiver samhandling, helsekompetanse og likeverdige helsetjenester, Oslo universitetssykehus HF.

Takk for nå!

Takk for nå, også sees vi neste år!

Abloom ønsker deg velkommen til Abloom fagkonferanse 24. november 2022.

I løpet av livet opplever pårørende trauma (den kompliserte sorgen). De skammer seg veldig for hva de har opplevd, og trenger støtte og forståelse. Hvordan kan pårørende bygge ned disse følelsene?

Når barn er pårørende er de ekstra utsatt. Foreldrene etterspør også råd om hvordan inkludere søsken som pårørende og hvordan hjelpe dem til å håndtere sine opplevelser.

Søsken som har familiemedlemmer med funksjonsnedsettelse har behov for delaktighet, fellesskap, informasjon og god kommunikasjon. Hvordan snakke åpent om situasjonen og finne en god balanse i forholdet mellom ansvar og frihet? Hvordan kan samfunnet skjerme pårørende barn og unge fra traumatiske situasjoner? Hvor kan pårørende som har opplevd traumer søke råd og støtte? Får de pårørende hjelp tidlig nok?

I tillegg byr vi på alt du ellers er vant til å oppleve på AFF: de beste filmene, møter med filmskapere, kos med familie og venner – samt mye god og holdningsskapende læring. Vi vil ha deg med på Abloom fagkonferansen 2022!

I 2012 ble Abloom filmfestival arrangert for første gang – den gang under navnet “Handy Filmfestival”. Tenk at Abloom filmfestival nå arrangeres for ellevte gang! Høydepunktet er selvfølgelig fagkonferansen “Traume, hvem bryr seg? Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv.” torsdag 24. November.

Husk å skrive hvor mange som kommer, om det er noen spesielle behov osv. Gratis inngang for studenter, pårørende, ledsagere. Fagpersoner/bedrifter betaler 500 kr per pers (Abloom er avhengig av, og svært takknemlig for din støtte).

Vi sees på kino!

Spørsmål og svar

Hva skjer på Fagkonferansen
Hvem kan delta?
Live-streames Fagkonferansen?
Hva mer kan jeg forvente under Fagkonferansen?
Hvor mye koster det?

På årets fagkonferanse vil programmet bestå av:

  • Sang, musikk, superkule innlegg og mye mer!
  • Abloom-maskotten skal hilse og danse.
  • Foredrag, debattinnlegg
  • Underholdning og filmvisninger
  • Erfaringsutveksling (stands)
  • Mat i lunsjen

Hold deg oppdatert om Ablooms arrangementer på nettsiden vår abloom.no og sosiale medier. Vi legger ut informasjon fortløpende etter hvert som ting blir avklart.

Dyktige innledere og stands med viktig støtteapparat vil være til stede. Det blir tid til å snakke med andre i lik eller lignende situasjon.

Kontakt oss

Lurer du på noe om arrangementet?

Kontakt

Andre arrangementer

Mini Abloom paraidrettsdag 2024

La alle, uansett funksjonsevne, få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. For oss i Abloom er det viktig å gjøre det mulig for barn og unge med spesielle behov å utfolde seg sammen med jevnaldrende. Derfor arrangerer vi denne idrettsdagen som er spesiell på […]

Les mer

Ferieaktiviteter for alle 2024!

Vi ønsker å gi barn , unge og deres familier mulighet til å bli med påferieaktiviteter og helgeturer med overnatting. Det skal både være utendørsleker og andre typiske aktiviteter man gjør nårman er på ferie. Alle skal få verdifulle minner fra en fin og inkluderende ferieHovedmålet med dette prosjektet er å tilby en sommerferieaktivitet der […]

Les mer

Kulturelle skatter og aktiv sommer i Olafiagangen

Bli med på gratis sommeraktiviteter i hjertet av Olafiagangen, støttet av Bydel Gamle Oslo. Fra 9. juni til 16. august 2024, arrangerer vi hver lørdag en rekke spennende og gratis aktiviteter for barn og unge. Opplev alt fra kreative verksteder til kulturelle vandringer og dans!

Les mer

Rideglede for alle

Rideglede for Alle» er et initiativ fra Abloom, støttet av Bufdir, som skaper engasjerende og tilgjengelige rideopplevelser for barn og unge. I samarbeid med Alna Ridesenter tilbyr vi ridekurs og ferieaktiviteter som styrker selvtillit og fremmer trivsel, med fokus på å lære nye ferdigheter og nyte det gode fellesskapet utendørs.

Les mer