Gratulerer så mye Faridah med Kongens fortjenestemedalje 2023

 Faridah har vunnet Kongens fortjenestemedalje 2023, flott pris for velfortjent innsats!

Dette er stort! Gratulerer så masse med denne flotte utmerkelsen Faridah. Vel fortjent og veldig godt for Likestillings- og mangfoldspolitikk for alle,  spesielt for barn unge og  voksne med funksjonsnedsettelse og deres pårørende. Mange organisasjoner, barn og unge , pårørende og andre har sendt inn sine varmeste gratulasjoner med ønsker om en minnerik seremoni. 

Begrunnelse

Fakta!

Kongens fortjenstmedalje deles ut som en belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.Les mer her.

Faridah .S.Nabaggala er sterk og klok «changeleader»sosiale entreprenøren som har bidratt siden 1998 med banebrytende prosjekter som ildsjel og «spot on» forsking og pårørende/målgruppa, funksjonsnedsettelses-bevegelsen, integrering, inkludering av barn, unge og voksne uansett bakgrunn, Tøyenløft , filmfestival, film, bokproduksjon, forfatterskap, pop-barnefestival (paraidrettsdag),  og musikkproduksjon som utgjør Faridahs kulturbidrag.

Det er også det totale arbeidet som Faridah har levert- som gjør at mange flere mennesker i dag våger og vil ytre seg kreativt, kulturelt, sosialt, forskning , humanitært og arbeidsliv i Norge.

Faridah Nabaggala har synliggjort, verdsatt og hørt tusenvis av mennesker både de som har funksjonsnedsettelse og funksjonsfriske, flyktninger, barnefamilier under fattigdomsgrensen,asylsøkere og ført unge funkis i arbeidslivet i vårt lille land. Hun har gjort så utrolig mye mer enn det vi klarer å beskrive i denne artikkelen. Men vi er glade av hele våre hjerter at hun på en veldig tilfredsstillelse å bli sett og verdsatt på en slik måte.

Faridah som kunstner og inspirasjonskilde

På rekordtid klarte hun å lage en rekke barnesanger og var aktiv som kunstner både sent og tidlig. Hun utarbeidet også flere glimrende barnebøker som i løpet av 2021 ble publisert. I tillegg begynte hun å arbeide på en selvbiografisk tekst – så barn, unge og voksne over hele landet kunne bli styrket av hennes historie.

— En changeleader som meg våger å bruke alle tilgjengelige verktøy i kampen for et mer rettferdig og inkluderende Norge.

Den 31.01.23 kommer til å bli en stor dag.

Ordfører Marianne Borgen inviterer en ordførermottakelse i Rådhuset, tirsdag 31 januar kl. 16.00 -17.00 for inntil 50 gjester, i anledning overrekkelse av Kongens fortjenstmedalje til Farida Nabaggala kun spesielt inviterte kan delta. Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal kommer, og Åse Kleveland skal holde en tale under utdelingen.

Vi i Abloom er så  glade og stolte av våre leder Faridah Nabaggala og mener at hun har fortjent denne utmerkelsen for hennes enorme innsats og engasjement for personer med nedsatt funksjonsnedsettelse, særlig minoritetsspråklige barn og unge og deres pårørende. Ingen andre i Norge kan vise til så mye måloppnåelse på dette feltet som henne. Foto: Xueqi Pang

Gjennom Abloom har Faridah gitt disse gruppene nettverk og bedret deres livskvalitet. Hun har også greid å få mange flyktninger ut i lønnet arbeid ved å først lære dem opp i organisasjonsarbeid og tilrettelegge for meningsfullt frivillig arbeid. I tillegg har hun vært en fantastisk rådgiver, leder og inspirasjonskilde. Dette har utviklet deres norskkunnskaper, ferdigheter og gitt dem pågangsmot til å sikre seg jobb ute på det åpne marked. 

Kort om Faridah

Faridah Shakoor Nabaggala  er en norsk-ugandisk sosial entreprenør med bred arbeidserfaring: Hun er en pragmatisk leder, seniorrådgiver, forretningskvinne, festivaldirektør, barnebokforfatter, sanger og skribent. 

Faridahs bidrag til norsk kultur Norge er blitt et kulturelt rikere land, takket være Faridahs bidrag til økt mangfold i norsk film og filmkultur. Å starte sin egen filmfestival er noe de aller færreste kan putte på CVen. Men det er nesten ufattelig at man kan klare det som innvandrer, alenemor til et barn med funksjonsnedsatte – og det at norsk ikke er hverken første, andre eller tredje språk.

— Fortsetter til hun dør Og fremtidsplanene er helt klare. Ingenting kan få Faridah Nabaggala til å glemme de hun slåss for.

— Jeg skal fortsette med dette arbeidet helt til jeg dør. Jeg vil ha inspirert så mange unge at de føler at dette er noe som må videreføres. Denne målgruppen forsvinner ikke, samme hvor mye vi skulle ønske at problemene ble løst så raskt som mulig. Men vi kan inkludere og involvere alle, og det vil fortsette å produsere resultater; sier Faridah Nabaggala.

Faridahs bidrag til norsk kultur Norge er blitt et kulturelt rikere land, takket være Faridahs bidrag til økt mangfold i norsk film og filmkultur. Å starte sin egen filmfestival er noe de aller færreste kan putte på CVen. Men det er nesten ufattelig at man kan klare det som innvandrer, alenemor til et barn med funksjonsnedsatte – og det at norsk ikke er hverken første, andre eller tredje språk.

— I tillegg til Norsk Filminstitutt med inkluderingsarbeidet, Likestillings- og mangfoldsutvalget. Jeg vil at flere stemmer skal få slippe til, fordi det er reflekterer hvordan samfunnet faktisk er satt sammen — ikke bare fordi noen trenger å dokumentere inkluderingsarbeid, sier Faridah.

— Ikke vær et offer

Leder Nabaggala har noen råd til alle der ute som ønsker å bidra til forandringer i samfunnet:

— Hindringer er ikke problemet, det er bare en mulighet til å finne en løsning. Du må sette deg inn i det. Ikke bry deg om bagateller, og ikke vær et offer.

Hun varsler også at det vil komme mange gode fortellinger, sanger , prosjekter og annen kunst fra henne i 2023 og årene som kommer. Faridah Nabaggala er virkelig kunsteren som omfavner annerledeshet, og hun elsker livet som kunstner.

Mer info om kommende prosjekter klikk her.Du kan lese mer om Faridah.S.Nabaggala her.