Mini Abloom Paraidrettsdag 2023: Fysisk Program

Dato

26. mai - 26. mai

Tid

10:00 - 14:00

La alle, uansett funksjonsevne, få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. For oss i Abloom er det viktig å gjøre det mulig for barn og unge med spesielle behov å utfolde seg sammen med jevnaldrende. Derfor arrangerer vi denne idrettsdagen som er spesiell på følgende måte:

 • Barna har det moro med fysisk aktivitet, samtidig som de får en innføring i hvordan leken kan justeres, sånn at alle kan få være med.
 • Samarbeidspartnerne våre har spesialkompetanse på inkluderende idrett og moro, og stiller med instruktører for barna denne dagen.
 • Vi kjører quiz for å spre kunnskap om Universell Utforming for barn. Inkluderende aktivitet er bra for alle, men helt nødvendig for noen.

Vi skal ha mange ulike aktiviteter der det å ha spesielle behov blir en styrke, noe man kan konkurrere og være aktiv med – og ikke lenger sitte på sidelinjen. I år samarbeider vi med; Norsk Orientering, NFF Oslo Stiftelsen VI, Golfforbundet, Paraidrett-Norges idrettsforbund, MIO BPA, Vålerenga Paraishockey, Furuset Ishockey IF, Norges hånballforbund Øst, Linderud IL, Norges volleyballforbund, Furuset Tennis IF, Norges Blindeforbund, Friskis & Svettis, Tøyen sportsklubb og Beitostølen Helsesportssenter! Vi er alltid interessert i å ta inn nye aktiviteter og justere programmet.

Noen av disse aktivitetene er:

 • Rullestol og spesialsykler (kappløp og mer)
 • Friidrett
 • Golf
 • Orientering
 • Ballaktiviteter
 • Styrketrening
 • Tennis
 • Labyrint

Og mye mer!

OBS! Flere aktiviteter vil bli lagt til, og noen kan bli strøket dersom det er behov for å justere.

MER INFO OM MINI ABLOOM PARAIDRETTSDAG

Hver Mini Abloom har et spesifikt tema som gjør at barn og unge får mer kunnskap og økt bevissthet om funksjonsnedsettelser. Dette skjer på en pedagogisk og gøyal måte for barna. I begynnelsen var festivalen på Tøyen, men i 2018 utvidet vi til Stovner/Rommen. Vi hadde 650 deltakere på Mini Abloom i 2018 og hadde besøk av varaordfører Kamzy Gunaratnam. I 2020 ønsket Abloom velkommen til Norges første virtuelle filmfestival og aktivitetsdag. Temaet var “rett til deltakelse i organiserte idrettsarenaer/friluftsliv”. Aktivitetsdagen handlet om inkludering av alle barn, uansett bakgrunn, i organisert idrett, og hvor alle får mulighet til å delta i fysiske aktiviteter. Dette er barn som ofte har lav deltakelse i organisert idrett, og som veldig ofte mangler positive forbilder.

Deler av filmfestivalen ble som følge av pandemien i 2021 holdt online. Både filmvisning og registrering foregikk på nett. I tillegg skulle tiltaket bidra til informasjonsspredning om Covid 19 blant barn.

Spørsmål og svar

Hvor skal jeg møte opp?
Hvem kan delta?
Hva er paraidrettsdag?
Koster det noe å delta?
Hvordan melder jeg meg på?
Kan man være medlem i Abloom?
Hvilke bydeler er det som tilbyr dekket utgifter av medlemskap for fritidsaktiviteter for barn og unge?
Kan Abloom hjelpe meg å søke dekket utgift for medlemskap?

Kontakt oss

Lurer du på noe om arrangementet?

Kontakt

Andre arrangementer

Lanserings-seremoni av E-læringskurs!

Delta i Ablooms lanserings-seremoni for E-læringskurs: Inkluderende religionsutøvelse – Det blir kake! Vi er begeistret for å invitere deg til lanseringen av vårt innovative e-læringskurs den 13.05.24. Dette kurset er skreddersydd for å fremme inkludering innen religionsutøvelse, åpent for alle uavhengig av funksjonsevne og trosretning. Dette kan du glede deg til: • Interaktiv læring: Spennende […]

Les mer

Mini Abloom Paraidrettsdag 2024

La alle, uansett funksjonsevne, få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. For oss i Abloom er det viktig å gjøre det mulig for barn og unge med spesielle behov å utfolde seg sammen med jevnaldrende. Derfor arrangerer vi denne idrettsdagen som er spesiell på […]

Les mer

Ferieaktiviteter for alle 2024!

Vi ønsker å gi barn , unge og deres familier mulighet til å bli med påferieaktiviteter og helgeturer med overnatting. Det skal både være utendørsleker og andre typiske aktiviteter man gjør nårman er på ferie. Alle skal få verdifulle minner fra en fin og inkluderende ferieHovedmålet med dette prosjektet er å tilby en sommerferieaktivitet der […]

Les mer

AFF 2024: Kick off – Litteraturkonferansen!

Velkommen til lys i mytenes mørke: Litteraturfagkonferansen 2024 Norge er et land rikt på litterære skatter for både voksne og barn. Men det er et påfallende gap når det gjelder verk som utforsker temaer om annerledeshet, spesielt innen lyrikk og barnebøker. «Lys i mytenes mørke», en del av den 13. Abloom Filmfestival, tar sikte på […]

Les mer
This site is registered on wpml.org as a development site.