Viktigheten av solidaritet og trygghet, ydmykhet

Viktigheten av solidaritet og trygghet, samt ydmykhet

Kjære leser av Abloom`s nyhetsbrev,

Vi vet fortsatt ikke hvilke langsiktige konsekvenser krigen i Ukraina har for Norge. Krisene der ute treffer oss og vi går per nå gjennom en historisk prøve, men sammen skal vi klare dette! Nå må vi trappe opp vår innsats for de aller mest sårbare i vårt samfunn, sier Ablooms leder, Faridah Nabaggala.

— Alle må gjøre mer nå enn før for å bekjempe isolasjon og styrke fellesskapet. 

Jeg takker for en fin mars måned, og så tar vi fatt på april med friskt mot! 

Abloom fortsetter med å utvikle seg innen digitalisering og deltakelse online for alt av arrangementer og aktiviteter. 

Dette er noe av det vi har gjort: 

Kvinnedagen 8. mars

Det er fortsatt mange jenter og kvinner med funksjonsnedsettelser som ikke er likestilt på alle områder. Vi retter ekstra oppmerksomhet til alle jenter og kvinner der ute i verden med funksjonsnedsettelser. Vi ser deg og heier på deg ❤️🎉

Abloom deltok på KLP Kommunekonferansen i Trondheim. Temaet for konferansen er: “Hvilken fremtid ønsker du deg inn i? Hvordan unngår vi kommune- og helsekollaps? Pandemi, demografiutvikling, utenforskap, klima – og naturkriser krever ikke bare helt nye svar, men også nye spørsmål”. 

FN sin internasjonale Downs syndrom-dag

Abloom hedret FN sin internasjonale downs syndrom-dag i mars. Husk at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt. FN sin internasjonale Downs syndrom-dag er en dag for alle som står på for å spre kunnskap og knuse fordommer. En dag for alle som heier på lik tilgang på menneskerettigheter, på tvers av kromosomer. Rockesokk er feiringen av verdensdagen for Downs syndrom. For å bli med på Rockesokk trenger du ulike sokker, gjerne så fargerike og godt synlige som mulig. Les mer om det her!

Abloom holdte en appell under LIN og Stovner Frivilligsentral på FN sin internasjonale dag mot rasisme den 21.03. Det var stort engasjement på tvers av generasjoner og kultur.

Ablooms bevissgjøringskampanje fortsetter!

Endelig er felleserklæringen “Funksjonsnedsettelse er ikke en guddommelig straff”  på plass hos barne- og likestillingsminister Kjersti Toppe og debuterer i moské i Trondheim! Vi fortsetter kampen for at barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! 

Abloom girer opp til Mini Abloom paraidrettsdag 2022!

Vi har vært på besøk i Oslos skoler og barnehager for å informere om viktigheten av paraleker og inkludering av alle barn og unge i idrett. 

Abloom deltar i fellesdugnad mot Koronaviruset

Vi har vært ute på besøk hos diverse, der vi har informert om viktigheten av å ta Koronavaksine. Vi har også distribuert Korona-boka “På Eventyr med Koronaviruset” til følgende:

Introduksjonsdeltakere i Bydel Nordstrand

KIA VELFERD

Barneskoler/barnehager

Radarveien Stiftelsen

Global disability summit

Abloom feiret det globale toppmøtet for personer med nedsatt funksjonsevne. Hurra! Kampen for rettigheter for personer med nedsatt funksjonsevne fortsetter! Toppmøtet skal sikre at myndigheter, organisasjoner og privat næringsliv forplikter seg til økt innsats for personer med funksjonsnedsettelse.

Fikk du med deg dette?

Abloom sitt tema for filmfestivalen 2022 er “Traumer – hvem bryr seg? Med pårørende i fokus. Et søskenperspektiv”. I den anledning har vi gjort en rekke intervjuer med et ønske om å fortelle pårørendes historier. Les mer her. Årets tema skal også bli vist på TV2! Følg gjerne med på TV2-kanalene under påskeferien!

Kommende arrangementer – sikre deg plass nå!

Abloom inviterer deg til å nyte våren, på vårt neste aktivitet! Alt du trenger gjøre er å velge din favoritt aktivitet, meld deg på! Vi lengter etter å gjenforenes med deg. Abloom gir alle barnefamilier et gratis tilbud om opplevelsesrike sommerdager ute i naturen, og andre aktiviteter i 2022.

Velkommen til en superkul hyttetur  i samarbeid med Norsk Orientering under Abloom sommerdager 2022! Påmelding: post@abloom.no 

Lyst til å være frivillig hos oss?

Hos Abloom vil du få verdifull erfaring med organisasjonsarbeid og med temaet vårt, muligheten til å bli kjent med mennesker fra alle verdens hjørner, men også sjansen til å være med på festival og ha det gøy.

Vi søker alltid frivillige. Vil du engasjere deg i våre prosjekter er du velkommen til å ta kontakt med oss.