Nyhetsbrev for august: Sammen skaper vi minner. Sammen skaper vi Abloom.

Ablooms arbeid handler om å skape minner og inkludere. Gjennom vårt engasjement og samarbeid skaper vi en plattform der alle kan delta og oppleve fantastiske øyeblikk. Sammen skaper vi Abloom, og på denne måten fortsetter vi å synliggjøre barn og unge med funksjonsnedsettelse. Vi tror på at ingen skal oppleve utenforskap på grunn av sin annerledeshet, sier Faridah Nabaggala, leder i Abloom.

«Skaping av Inkluderende Religiøse Fellesskap» – Fortsettelse og E-læringskurs

Vi er begeistret for å meddele at vi arbeider aktivt med å forbedre Norges første e-læringskurs om Inkluderende Trosfellesskap, med planlagt ferdigstillelse høsten 2023. Dette kurset vil gi en bred målgruppe muligheten til å lære og implementere inkluderende praksis i ulike trosfellesskap. Vi retter en hjertelig takk til alle som har støttet og engasjert seg i prosjektet. Vår reise mot et mer inkluderende trosfellesskap fortsetter, der alle individer kan praktisere sin tro på en måte som respekterer mangfoldet i vårt samfunn. Sammen skaper vi en fremtid der inkludering er en selvfølge, uavhengig av trosretning eller funksjonsevne.

Abloom Filmfestival 2023: Rekordhøy interesse og påmeldinger strømmer inn

Oslo, 19.11-25.11.23 i uke 47 – Årets Abloom Filmfestival har vakt enorm interesse med en rekordhøy påmelding fra skoler og barnehager over hele landet. Arrangørene er overveldet av responsen, med mellom 800 og 1000 påmeldte deltakere allerede nå.

Abloom Filmfestival, en årlig begivenhet som feirer mangfold, inkludering og kreativitet, har truffet en akkord hos både pedagoger og elever. Vår filmfestivalfestival gir unge talenter en plattform til å uttrykke seg gjennom filmmediet og samtidig fremheve viktige samfunnstemaer.

«Vi er glade for å se at engasjementet rundt Abloom filmfestival vokser år etter år. «Den rekordhøye påmeldingen er et tegn på at unge mennesker er ivrige etter å dele sine historier og perspektiver gjennom film,» sier Faridah Nabaggala, daglig leder i Abloom.

For mer informasjon om Abloom Filmfestival og dens programmer, besøk www.abloom.no.

Ablooms idrettskonferanser for inkludering og helse  

Abloom er stolte av å invitere alle til våre spennende idrettskonferanser. Vi ønsker å skape en inkluderende arena der deltakere kan utforske idrettens verden, utveksle erfaringer og inspireres til å fremme en sunn og aktiv livsstil for alle, uansett bakgrunn.

Som en del av vårt engasjement for å fremme helse, inkludering og samfunnssamhold, er vi glade for å kunne tilby denne muligheten til dere. Konferansen vil gi deltakerne en unik mulighet til å:

 • Utforske ulike aspekter av idrett og fysisk aktivitet.
 • Lære om viktigheten av en sunn livsstil og hvordan man kan integrere fysisk aktivitet i hverdagen.
 • Delta i inspirerende foredrag, workshops og aktiviteter ledet av erfarne idrettsutøvere, trenere og helseeksperter.
 • Utveksle kunnskap og erfaringer med andre deltakere fra ulike sektorer.
 • Få praktiske tips og råd om hvordan man kan motivere og engasjere en bredere befolkning i idrettsaktiviteter.

Idrettsfagkonferansen Sentralen – 20.11.23

Vi starter uken med Ablooms fagkonferansen med faglig påfyll på Sentralen. Dette arrangementet gir deltakerne muligheten til å utvide sin horisont gjennom interessante foredrag og diskusjoner. Våre erfarne talere vil utforske aktuelle temaer som vil berøre og inspirere. Dette er en unik sjanse til å lære, vokse og engasjere seg med likesinnede. Sett av datoen, 20. november, og vær med oss på Sentralen for en givende opplevelse.

Internasjonal Mottakelse på Gamle Munchmuseet – 21.11.23

Den påfølgende dagen, den 21. november, ønsker vi deg velkommen til en internasjonal mottakelse på det historiske Gamle Munchmuseet. Dette arrangementet feirer mangfoldet i vår Abloom-familie og gir en plattform for kulturell utveksling og samfunnssamhold. La deg inspirere av ulike aktører, nyt deilig Tyskmat og del fellesskapet med mennesker fra alle hjørner av verden. Dette er en unik anledning til å oppleve kultur, internasjonal solidaritet og samfunn på en meningsfull måte.

For detaljert informasjon om program, påmelding og praktiske detaljer klikk her.

Vi ser frem til å ønske dere velkommen til vår Idrettskonferanse og håper at dette arrangementet vil være en inspirerende og berikende opplevelse for alle deltakerne.  

Foto: Abloom

Dette har også skjedd i Abloom:

Fantastisk Workshop  – Inkluderende Trosfellesskap

Vi hadde en fantastisk workshop i samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet for å fremme inkludering og likestilling , hvor vi har dykket inn viktige spørsmål om inkluderende trosfellesskap. Målet har vært å utforske hvordan vi kan skape likeverdige muligheter for personer med nedsatt funksjonsevne.

Ved å samle ulike perspektiver, erfaringer og ideer på denne workshopen, har vi skapt en plattform for å diskutere og utvikle tiltak som kan bidra til et inkluderende trosfellesskap. 

Vi tror på viktigheten av å gi stemme til alle og sikre at hver enkelt person føler seg verdsatt, sett og hørt. Takk til alle som har deltatt og bidratt til denne inspirerende dagen. Sammen fortsetter vi reisen mot en mer inkluderende og rettferdig fremtid.

Dette initiativet er finansiert av Barne- og familiedepartementet, og det bærer med seg et sterkt budskap: #allebarnogungemednedsattfunksjonsevenskalbliverdsattsettoghørt.

Historisk øyeblikk: Abloom barnejury holder sitt første møte i august

Oslo, 07.08.23 – I en bemerkelsesverdig milepæl for inklusjon og deltakelse, hadde Abloom barnejury sitt første møte i august. Dette unike initiativet er sannsynligvis verdens første jury bestående av barn med funksjonsnedsettelser. På det første møtet i august deltok barna med entusiasme og engasjement. De diskuterte ideer, delte synspunkter og begynte planlegging av kommende arrangementer, nemlig barnas dag på Filmens hus og aktiviteter.

Ferieaktiviteter for alle/Sommerdager 2023

Rekorddeltakelse i Ablooms Sommeraktiviteter

Abloom er glade for å kunne meddele at vi har tilbudt over 734 barn, unge og voksne en minnerik sommerferie fylt med aktiviteter. Vårt mål var å skape en inkluderende arena der alle kunne delta på sine egne premisser, uavhengig av evner. Resultatet var en sommer preget av latter, glede og minneverdige opplevelser.

Med fokus på å imøtekomme et samfunnsbehov, planla vi en rekke varierte aktiviteter som kunne nytes i individuelt tempo og etter ulike interesser. Blant høydepunktene i vårt sommerprogram var:

 • Piknik: En dag med avslappet samvær og utendørs glede.
 • Tusenfryd: To spennende turer til Tusenfryd for adrenalinfylt moro og underholdning.
 • Bø Sommerland: spennende tur til Norges største vannpark!
 • Høyt og Lavt: En dag med familiemoro og samhørighetsbygging gjennom utfordrende klatreopplevelser.
 • Rush Trampolinepark: En energisk dag med hopping og lek for deltakerne.
 • Sopp og bærtur på Sognsvann!

Vi er begeistret over den store deltakelsen i våre sommeraktiviteter og ser frem til å fortsette å tilby inkluderende og minneverdige opplevelser for hele familien.

Finansiert av Gjensidigestiftelsen og Bufdir