Nyhetsbrev januar 2023

Godt nytt år, kjære nyhetsbrev mottaker!


2023 er i gang for fullt og vi har gleden av å dele mange gode nyheter med dere.

Gratulerer så mye Faridah med Kongens fortjenestemedalje 2023

Faridah har vunnet Kongens fortjenestemedalje 2023, flott pris for velfortjent innsats!

Kongens fortjenstmedalje deles ut som en belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Faridah Nabaggala har synliggjort, verdsatt og hørt tusenvis av mennesker både de som har funksjonsnedsettelse og funksjonsfriske, flyktninger, barnefamilier under fattigdomsgrensen,asylsøkere og ført unge funkis i arbeidslivet i vårt lille land.

Hun har gjort så utrolig mye mer enn det vi klarer å beskrive i denne artikkelen. Men vi er glade av hele våre hjerter at hun på en veldig tilfredsstillelse å bli sett og verdsatt på en slik måte. Det er også det totale arbeidet som Faridah har levert- som gjør at mange flere mennesker i dag våger og vil ytre seg kreativt, kulturelt, sosialt, forskning , humanitært og arbeidsliv i Norge.

Det strømmet inn med gratulasjoner fra ambassader i Oslo,organisasjoner, pårørende og bekjente i utlandet og fra hele Norge både online og SoMe kanaler. Flere kjente ansikter deltok under overrekkelsen som Åse Kleveland holdt en rørende tale og sang til Faridah osv les mer her.
Media Utrop, NRK radio P1.Mye spennende som skjer i starten av 2023

Abloom med nytt prosjekt

«Inkluderende religionsutøvelse»
Abloom har siden organisasjonens oppstart registrert at tabuer, vrangforestillinger og overtroiske teorier rammer mennesker som lever med funksjonshemminger. Promovideo
Felleserklæringen om at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff, er et godt utviklet verktøy. Slik vi ser det, er denne erklæringen med på å skape mer forståelse, bygge broer og øke kunnskapsnivået om funksjonsnedsettelser. Les mer om dette via vår informasjon som per i dag er tilgjengelig på Ablooms kanaler i ulike format. Et videre mål er å aktivt løfte prosjektet “Retten til å kunne delta i inkluderende religionsutøvelse”.


Vi inviterer til samarbeid om denne inkluderingsdugnad
På bakgrunnen av dette verktøyet skal vi aktivt løfte vårt neste prosjekt som omhandler å få gjennomslag for ‘Inkluderende religionsutøvelse’. Vårt mål er at alle – så langt det lar seg gjøre – skal kunne dyrke sin Gud i sitt trossamfunn. Dette gjelder både innen kristendommen, islam, jødedom eller andre trosretninger. Les mer her.


Ridefysioterapi tirsdager og lørdager
Da er vi igang med Abloom Rideklubb. Som alltid når man starter opp noe nytt, så tar det tid å få maskineriet opp å gå. Veldig bra start på både Stovner og Alna Ridesenter, fra tårer og litt redsel, til smil og glede. Nydelig start og vi opplever at barna koser seg på hestene 👍🐴❤️😀 Se mer her. Tusen takk til Gjensidigestiftelsen👏🏽

Foto:Abloom

Første frivilligmøte for Abloom Rideklubb


Vi fikk en rekord mange frivillige som ønsket å hjelpe til med ridning i klubben hele femti frivillige. Hurra for frivillighet💪🏾 I Tillegg har det kommet inn en super frivillig som har lagt ut en annonse ifb innsamlingen til rideutstyr 😊heie Hilde du er fantastisk👏🏽👏🏽👏🏽 Les mer her


Abloom filmfestival 2023
Velkommen til den tolvte Abloom filmfestival – fra 19. november til 25. november 2023. Husk at uke 47 også er Awareness Week – en stor informasjonskampanje for å gjøre folk mer opplyst om situasjonen til barn og unge som lever med funksjonsnedsettelse. Årets tema er “Idrett -og trivsel for alle!” Les mer her.


Deltagelse på konferanser

En ny dag på Mot til å se konferansen ❤️
Flotte musikere fra Stavanger katedralskole startet dagen sammen med oss i dag ❤️ Det ble lest om både store rosa flodhester og smågale barn som pårørende, Og det siste fellesforedraget var ingen ringere enn Faridah Shakoor Nabaggala 😃🥰❤️ Dette får hun for sitt fokus blant annet på at funksjonsnedsettelse ikke er en Gudestraff.

Foto:Abloom

Kommende Arrangementer klikk her for mer info.
Mini Abloom Paraidrettsdag 2023
Abloom aktiviteter i 2023
Bli medlem i Abloom
Bli frivillig i Abloom

Sjekk ut våre siste TikTok-videoer her: