Abloom aktuelt: Inspirerende innsatser og kommende begivenheter!

«Vi står på terskelen til en ny æra hvor inkludering ikke bare er et ideal, men en realitet i religionsutøvelsen. Gjennom vårt nye e-læringskurs, inviterer vi alle til å være en del av denne transformative reisen. Bli med oss den 13. mai 2024, og ta del i å forme en fremtid der tro møter inklusjon på alle plan», sier Faridah Nabaggala, daglig leder.

Lanseringsseremoni – inkluderende religionsutøvelse

Bli med oss på en spennende reise inn i fremtiden for inkluderende religionsutøvelse! Vi inviterer deg hjertelig til den storslåtte lanseringen av vårt banebrytende e-læringskurs den 13. mai 2024. Dette kurset er designet for å bryte barrierer og bygge broer mellom ulike funksjonsevner og trosretninger, åpent for enhver som ønsker å utforske. Og ikke glem: Det blir servert kake! Dette er en feiring du ikke vil gå glipp av!

Mini Abloom Paraidrettsdag

Mini Abloom Para-idrettsdag nærmer seg med stormskritt og vi gleder oss til å se DEG der! Mini Abloom Para Idrettsdag er en hendelse planlagt den 24. mai 2024 fra kl. 10:00 til 14:00, og vil finne sted i Smiuvegen 253, Oslo. Arrangementet er rettet mot barn og unge og fokuserer på å øke kunnskapen og bevisstheten rundt funksjonsnedsettelser gjennom pedagogiske og morsomme aktiviteter. Målet er å fremme inkludering slik at barn og unge med spesielle behov kan delta i lek og fysisk aktivitet sammen med jevnaldrende. Dette gjøres ved å tilpasse aktivitetene slik at alle kan delta. Samarbeidspartnere med spesialkompetanse på inkluderende idrett vil være til stede for å instruere og veilede barna gjennom ulike aktiviteter, og understreker viktigheten av inkluderende aktiviteter som ikke bare er gunstige for alle, men essensielle for noen.

Ferieaktiviteter for alle 2024

«Ferieaktiviteter for alle 2024» er Ablooms initiativ for å tilby inkluderende ferieopplevelser med utendørsleker og helgeturer for barn og familier. Vårt mål er å skape verdifulle, inkluderende ferieminner for alle, uavhengig av bakgrunn.

Vi har mottatt en overveldende mengde forespørsler fra familier i og utenfor Oslo, noe som viser et klart behov for slike aktiviteter. Dette understreker også den økende fattigdommen blant familier, som gjør tilgang til rimelige ferieaktiviteter enda viktigere.

Kulturelle Skatter og Aktiv Sommer i Olafiagangen

Bli med på gratis sommeraktiviteter i Olafiagangen, støttet av Bydel Gamle Oslo. Fra 9. juni til 16. august 2024, arrangerer Abloom hver lørdag spennende aktiviteter for barn og unge. Opplev alt fra kreative verksteder til kulturelle vandringer og dans! Les mer her.

Besøk vår nettside for å se vår komplette aktivitetskalender for sommeren og bli med på moroa!

Rideglede for alle

Vi er stolte over å lansere «Rideglede for Alle», et prosjekt i samarbeid med Alna Ridesenter, støttet av Bufdir, for å gi barn og unge med funksjonsnedsettelser og de som bor nær fattigdomsgrensen en mulighet til å blomstre gjennom ridekunst. Prosjektet inkluderer tilpassede ridekurs og ferieprogrammer som bygger selvtillit og styrker bånd i familien og samfunnet. Disse aktivitetene vil foregå på ettermiddager, i helger og i skoleferier som vinter-, høst- og påskeferien, og er helt gratis for deltakerne. Vår ambisjon er å skape et inkluderende miljø hvor alle deltakere kan oppleve glede og trivsel. Påmelding er åpen! Klikk her for å registrere deg, eller kontakt oss på post@abloom.no.

Dette har også skjedd i Abloom:

-Vi feirer 4 år med fruktbart samarbeid med Bydel Gamle Oslo og UngJobb! Takk for fire år med utrolige muligheter og suksess i å gi alle unge, spesielt de med funksjonsnedsettelse, en fot innenfor arbeidsmarkedet. Her er til mange flere år sammen!

-Suksessfullt møte om sommerjobber 2024! Abloom sikrer muligheter for ALLE unge, inkludert de med funksjonsnedsettelser. Bli med oss for en inkluderende sommer!

-Gled dere til Litteraturfagkonferansen på Abloom Filmfestival 2024! En kunnskapsrik og innovativ møteplass med fokus på funksjonshemmedes rolle i norsk litteratur. ILN -> Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) Kulturfirektoratet.

-Teoriundervisning i stallen. Barna har lært å ta fra hverandre og sette sammen hodelag, hva de forskjellige delene på salen og hodelaget heter og rengjort og smurt inn utstyret med lærsåpe. Som en bonus fikk hesten Hjerte en «spadag» massasje og stell av hele fire barn! Både hesten og barna koste seg❤️🐴