Nyhetsbrev februar 2022

Koronarestriksjonene er blitt løftet og samfunnet er i gang! Abloom og vennene hans har noe han vil fortelle alle sammen uansett om restriksjonene er der eller ikke, slik at vi alle kan holde oss trygge og fortsatt være sammen😎👊 #PåEventyrMedKoronaviruset. 

Behov for økt omsorgsbehov i koronasyke familier.

Abloom møter familier med innvandrerbakgrunn. Mange av disse er ekstra sårbare (eneforsørgerfamilier) med funksjonsnedsettelser. Situasjonen er alvorlig og vi er bekymret for manglende oppfølging fra kommunale tjenester. Vi har fått midler fra IMDI vedr prosjekt vårt Abloom deltar i fellesdugnad mot Koronaviruset , sier Abloom-direktør, Faridah S. Nabaggala. 

Les mer her: https://abloom.no/abloom-deltar-i-fellesdugnad-mot-koronaviruset/

Abloom har siden 2012 insistert på at det er viktig å involvere hele familien. Alle våre aktiviteter omfavner hele familier. Faridah Nabaggala har vært med å skrive kronikken “På tide å involvere hele familien?”. Forfatterne av denne kronikken har alle erfart at i familier der flere familiemedlemmer trenger hjelpetiltak i form av ulike helse- og velferdstjenester, er det ofte vanskelig å oppnå et helhetlig og koordinert tjenestetilbud. Les kronikken her.

Faridah Nabaggala fikk også  æren til å holde et foredrag om «Om å forstå de viktige kulturforskjellene» under “Barn som pårørende” 2022 på Thon Hotel. Enkelte miljøer tror at en høyere kraft straffer og belønner folk med sykdommer. Les mer her.

Abloom Vinterdager 2022

Av hyggeligere nyheter, har Abloom vinterdager blitt arrangert for første gang i Ablooms historie og var en kjempesuksess. Første del var i januar, andre del i februar. Under dagene fikk alle som vil prøve seg på ski og ulike vinteraktiviteter. Enten man er dreven eller aldri har hatt et par ski på beina.

Abloom deltar på JEF festival i Belgia
JEF Film Festival ble i år arrangert for 34. gang i Antwerpen, Belgia. Faridah hadde æren av å bli jurymedlem under festivalen, som består av en uke fylt med fantastiske, europeiske unge publikummere som flokker til kino, workshops, masterclasses, gjesteinnlegg, audiovisuelle installasjoner i medialab, flere bransjearrangementer og spesielle arrangementer rundt om i byen. 

Hurra for Frivillighetens år 2022!

Vi i Abloom gratulerer alle med VÅR DAG som er en nasjonal markering av Frivillighetens år! VÅR DAG i Abloom skal feires under Mini Abloom paraidrettsdag den 20.05.2022 på Stovnerbanen. Vi har fått mange samarbeidspartnere. La oss samarbeide, la oss utvikle oss, la oss tenke nytt, tenke stort og få jobben gjort! Abloom var også på besøk på to spesialskoler, nemlig Marienlyst skole og Voksen skole. Vi ønsket å spre budskapet om Abloom og vår årlige paraidrettsdag. Les mer om Mini Abloom paraidrettsdag 2022 her. Vil du være frivillig under VÅR DAG i Abloom? Send oss en epost: post@abloom.no. Les mer her.

Abloom filmfestival 2022

Årets tema: “Traume, hvem bryr seg? Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv.”Når barn er pårørende er de ekstra utsatt.  Foreldrene etterspør også råd om hvordan inkludere søsken som pårørende og hvordan hjelpe dem til å håndtere sine opplevelser. Ta gjerne kontakt ifb med samarbeid på post@abloom.no!

Abloom har nå startet med barnejury under Abloom Filmfestival – Awareness Week og det er stor pågang i påmeldingen! Kjenner du en som vil bli med i Abloom festivalens barnejury 20.-26 november? Vi er på jakt etter 4 filmglade barn mellom 8-16 år. 

https://abloom.no/abloom-barnejury/

#barnejury #kidschoice #abloom #Aff2022