Nyhetsbrev for september: Abloom trapper opp vår innsats for de aller mest sårbare i vårt samfunn.

Tabuer og skam

Å få et barn med funksjonsnedsettelse er et tabu- og skambelagt hos mange minoritetsspråklige pårørende.  Det er ikke så rart det er tabu,  mange lever i isolasjon  ,blir møtt med holdninger og stigma fra sine egne miljøer. Flere tabuer rundt funksjonsnedsettelser har unødvendig blitt komplisert ved at det er skambelagt og mange føler at de blir hysjet til taushet.

Abloom har gitt tabuer og skam et ansikt og en følelse om at man  kan ikke alene om å fjerne tabuer og skam. Målrettet informasjon fra Abloom har gjort tema aktuelt og verdt å snakke om, og vi skal ikke gi oss før alle barn og unge med funksjonsnedsettelse er verdsatt, sett og hørt!

Abloom filmfestivalen i november skal for første gang setter søsknene på talerør, sier Faridah Nabaggala festivaldirektør.

ABLOOM FILMFESTIVAL 2022: 20. – 26. november

Nedtelling av den 11.  Abloom filmfestival 2022 er i gang for fullt, og vi gleder oss til å presentere et spennende program til alle her skal det bugne av kulturopplevelse og mye moro! Allerede nå, 1 måned før festivalstart og mottakelse, har Abloom mottatt mange påmeldinger. Hold av datoene for festivalen og internasjonal mottakelse, og bli med på spennende og fargerik dager! 

Faglig programmer og fantastiske muligheter for nettverksbygging og erfaringsutveksling

Det blir blant annet foredrag, workshops, masterklass,  paneldiskusjoner, og utdeling av Ablooms første barnefilmpris. Abloom filmfestival skal være mer digitalt tilgjengelig, og derfor streamer vi noen av arrangementene på nett. Konferansene vil bli streamet og du vil kunne delta digitalt – dersom du ønsker det. Lenkene er allerede satt opp på abloom.no.

Vi ønsker deg velkommen til fagkonferansen den 24 nov 2022!

Vi vil ha deg med på Abloom fagkonferansen 2022! Abloom Konferansen 2022 allerede passert 300 påmeldte . Meld deg på nå! For påmelding og program til fagkonferansen klikk her .

Internasjonale mottakelse under AFF 2022

Du inviteres til fest, seminar, debatt og mesterklasse og her kan du også få muligheten til å høre om status på NFIs mangfoldig meldingen! Påmelding klikk her. Ja, mottakelsen live streames også: direktelenke!

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og Barnejuryen deler ut Ablooms første filmpris til beste barnefilm.

Fredag 25.november kl.09:00–10.30 er det BARNAS DAG på Saga kino. Abloom filmfestival inviterer til fantastisk fest, mye moro og gode kulturopplevelser! Se film her.

Kan man få gratisbilletter til Abloom filmfestival?

Fabelaktig!🤩 Konferansier Salamatu Kamara. Salamatu «Sally» Kamara, Opprinnelig fra Sierra Leone, glinser opp når hun forteller om det hun brenner for: funksjonshemmede, antirasisme og kvinnekamp. Da hun var 13 år opprettet hun ungdomsbedriften «Ingen hindring».  I 2021 ble hun programleder for Supernytt på NRK Super. Les mer om Ablooms barnejury: Her. Stream her!  Gleder du deg? Meld deg på her! ☀️

Abloom trapper opp vår innsats for de aller mest sårbare i vårt samfunn. Ja vi deler ut gratisbilletter  til våre arrangementer og de er åpent for alle! Sjekk ut programmene her eller ta kontakt på: post@abloom.no

Vi tar flyktninger (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn på kino. Kjenner du noen som kan ha gleden  av dette-tips dem🤩 

Dette er også noe av det som har skjedd i september:

Abloom Friluftsuka

Abloom gruppen fikk prøve seg på blant annet kanopadling, bocca, klatring, orientering, friluftskunnskap osv ! 

Vi fikk også besøk fra statsminister Jonas Gahr Støre som holdt åpningstale for eventen idet Abloom-maskoten danset BlimE-dansen med spenningsfylte barn. Alle fikk også lære om inkluderende orienteringsløp.

Samarbeid med Abloom

Vi har tidligere hatt kontakt og har samarbeidet med BarnsBeste som er et Nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende. Vi skal møtes for å se på videre samarbeid. Blant annet på mulighet for og behov for forskning på tema. Søsken som pårørende er i deres mandat og Ablooms tydelig rolle i forhold til minoritetsfamilier vil de gjerne utforske sammen med oss.

Ønsker du å samarbeide med oss? Ta kontakt på:post@abloom.no

-Ablooms barnejury har øvd seg på å være dommer og gleder seg til prisseremoni med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i november 🤩🎞🍿 

  • Rekordmange søknader fra praksiselev denne høsten: På linjen kontor og administrasjon skal vi gi elevene ut i yrkesfaglig fordypning. Dette innebærer at de arbeider i Abloom enten over flere uker i strekk over kortere tid. Her får de en forsmak på hva det vil si å være lærling i Abloom. 
  • Abloom har vært  på Signo kompetansesenter på en spennende tur sammen med  Likestillings- og mangfoldsutvalget og Tegnspråkutvalget! Litt om Signo som organisasjon, tjenesteleverandør og arbeidsgiver for tegnspråklige døve.Organisatoriske og finansielle utfordringer, mulige gode løsninger. Internat for elever ved knutepunktskoler. 
  • Abloom har vi vært på Kuben vgs og presentert Abloom og vi gleder oss til å ta dere imot i november! 
Foto:Abloom

-Fellesdugnad mot koronaviruset fortsetter! Koronavaksinasjonsprogrammet med generell informasjon og anbefaling.Integrerings- og mangfoldsdirektoratet – IMDi. Les mer her:

Foto:Abloom

Dette kan du gjøre i Abloom!

Les mer om å jobbe som frivillig i Abloom her .