Nyhetsbrev august : Ablooms kamp om bevisstgjøring fortsetter !

Abloom har bidratt til innsatser til å bedre innfrielse av menneskerettighetene for personer med funksjonsnedsettelse-særlig minoritetsspråklige siden 2012.

Mange minoriteter får ikke vite om de rettighetene de har krav på når det kommer til sine kjære: Den som yter helse- og omsorgstjenester, skal gi informasjon til den som har krav på det etter reglene i pasient- og brukerrettighetsloven §§ 3-2 til Tilleggsbelastninger for minoritetsfamilier

Abloom krever at det skal opprettes systemer og rutiner som legger til rette for informasjon, samtale og dialog med pårørende. Lavt kunnskapsnivå gir høy grad av brukermedvirkning – men også frustrasjon hos pårørende. Pårørende kan ha verdifull informasjon til bruk i arbeidet med kvalitetsforbedring og tjenesteutvikling.

CRPD er et ukjent begrep for veldig mange både personer med funksjonsnedsettelse og fagpersoner. Det handler bl.a. om mangel på realisering av CRPD, diskriminering i

arbeidslivet, tjenestene i kommune begrenses, BPA, tilgjengelighet og universell tilgjengelighet , sier Faridah S. Nabaggala leder i Abloom.

Fabelaktig – Vi har lansert ny nettside! – abloom.no

Da har vi lansert vår nye webside. Vi er utrolig stolte over siden og veldig glad for godt samarbeid med Mementor AS. Vi er veldig fornøyde med resultatet og håper på at både eksisterende og nye brukere av nettsiden finner lett frem til den informasjonen som man søker. Vi har modernisert vårt uttrykk med relevant innhold slik at du kan holde deg oppdatert og lære alt som er å vite om Ablooms arbeid. Sjekk ut barnesiden-abloom for barn

Abloom Sommerdager 2022

Abloom Sommerdager har hatt stor suksess og vi har tatt med flere hundre på supre opplevelsesdager denne sommeren! I år har vi invitert barnefamilier med på sosiale og inkluderende opplevelser. Vi tok flyktninger (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen på Abloom sommerdager 2022.

Mange av våre deltakere forteller oss hvor vanskelig det er å finne slike aktiviteter som tilpasser dem og deres behov gjennom reisen, andre forteller at når de først melder seg på en slik aktivitet og ikke blir akseptert, føler de seg stengt inne og mulighetene forsvinner. Inkluderende aktivitet er bra for alle, men derfor helt nødvendig for noen. Vi må derfor jobbe sammen for å utvide aktivitetene som finnes med universell utforming som hovedmål, slik sikrer vi forhåpentligvis mest mulig trivsel og aktivitet.

Tusenfryd
På Fredag den 8. juli arrangerte Abloom en tur til Tusenfryd. Dette er en svært ettertraktet tur, med hele 200 deltakere som besto av både barn og voksne. Ukrainske flyktninger fikk også oppleve sin første tur til Tusenfryd! Takket være Gjensidigestiftelsen, har Abloom klart å arrangere nok en flott dag med alle våre deltakere.
Med sommerjobb for ungdommer har vi hatt flinke ungdommer som bidro til planlegging og utføring av Tusenfryd turen. Dette var mulig gjennom finansiering fra Gjensidige stiftelsen som bidrar til å tilby ungdommer jobb hos Abloom.

Rush

Ablooms sommerdager fortsetter med en strålende tur til Rush Trampolinepark! Dagen før satt crewet ned på kontoret og planla dagen med hele 125 deltakere. Parken var fylt av energirike barn som var klare for alle utfordringer. Det gikk fra bryting på bom, stuping i et hav av skumblokker, trampoline triks og fantasifull leking. De voksne forteller viktigheten av Ablooms tilbud til barnefamilier.

“Jeg synes det de får til er ganske bra og du kan se mange glade familier og mange glade barn som koser seg. Jeg hopper ikke mye selv, men ser hyggelige smil på ansiktet til barna og blir automatisk glad”, forteller en av våre deltakere.

Høyt og Lavt Lillestrøm

Fredag 22. juli arrangerte Abloom tur til Høyt og Lavt Lillestrøm. Klokken 9.00 sto ungdommene klare for å ta imot deltakerne ved Oslo S. På bussen var det mye spenning om hva som skjer på en klatrepark. Denne dagen var det meldt mye regn, men heldigvis regnet det bare litt. 

“Jeg synes det er gøy i Abloom, jeg liker å delta på aktivitetene. Abloom er også gøy fordi vi kan møte nye mennesker og venner, derfor er viktig for meg og mine barn”, forteller en av deltakerne våre.

Dette er også noe av det som har skjedd i Abloom:

-Vi har hatt en super hyttetur og tatt med oss barnefamilier som har nedsatt funksjonsevne på et orienterings eventyr på Brennabu😎


-En ny variant av koronaviruset- omikron BA.5 har ankommet til Norge. Abloom fortsetter arbeidet med spredning av informasjon og kunnskap om viruset😎


-Barnejury- Vi hadde vårt aller første møte med barnejuryet og gleder oss til å kåre årets Abloom-pris sammen med denne superkule gjengen!


-Vi jobber spent med AFF 2022 og gleder oss til å kåre Abloom-prisen under filmfestivalen i november med Ablooms barnejury! Hvem vet, kanskje du ser noen kjente fjes under filmfestivalen mon tro?


-Supert møte med bystyret @arbeiderpartiet! Her formidlet Abloom løsninger og tiltak til utfordringer barn og unge med nedsatt funksjonsevne med minoritetsspråklige bakgrunn og deres pårørende kan bli godt ivaretatt.

Nedtelling til AFF 2022!

Foto: Abloom

Årets tema: “Traume, hvem bryr seg? Med pårørende i fokus, et søskenperspektiv.” Når barn er pårørende er de ekstra utsatt. Foreldrene etterspør også råd om hvordan de skal inkludere søsken som pårørende og hvordan hjelpe dem til å håndtere sine opplevelser.

AFF dagene 2022 program og påmelding

Faglig program og fantastiske muligheter for nettverksbygging og erfaringsutveksling. Det blir blant annet foredrag, workshops, paneldiskusjoner, og utdeling av årets Ablooms første barnepris. Påmeldingen er godt i gang og vi gleder oss! klikk her.

AFF DAGER 2022

AFF DAGER PÅ TØYEN AFF DAGER PÅ SAGAAFF PRISSEREMONI

Foto. Abloom

Ablooms fagkonferanse

Hele tre måneder før konferansestart, den 24. november, har Abloom Konferansen 2022 allerede passert 300 påmeldte . Hold av datoene og bli med på en spennende og fargerik dag! Ja, den live streames her på websiden og på facebook siden vår. Du vil kunne delta digitalt dersom du ønsker det.

Noen av årets foredragsholdere under Ablooms fagkonferansen 2022
Vi har fått mange dyktige innledere som både har faglig tyngde og personlig erfaring.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet , Omar Samy Gamal har takket ja til å delta og holde åpningstale på Ablooms fagkonferanse den 24.11.22 på Saga kino! Les mer her.

Abdullah Alsabeehg for å ha vært en god Abloom-venn og for hans mangeårige kamp for minoriteter, og for å ha bekjempe rasisme og diskriminering i samfunnet. Abdullah Alsabeehg har søsken perspektiv og er storebror til en søster med multifunksjonshemming. Les mer her. Påmelding.

Innledere på Fagkonferansen

Prisutdeling av Abloom-prisen!

Årets beste barnefilm deles ut i år av Abloom barnejury og Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen . Hun vil være til stede ved Abloom prisseremoni under Abloom Filmfestival på Saga kino i Oslo 25. november 2022. Les mer om programmet og påmelding her.

Abloom Barnejury
Sannsynligvis verdens første jury som består av barn med funksjonsnedsettelser
Det er en gruppe barn som skal se på barnefilmer og til slutt velge ut ÅRETS beste, og deretter kåre en vinner som får Abloom Prisen! Abloom mener at alle skal få være med på film, lek, idrett, skole og andre ting som skjer i verden. Vår visjon er at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli sett, verdsatt og hørt!


Dette kan du gjøre i Abloom
Les mer om praksisplass i Abloom
Les mer om lærlingplass i Abloom
Les mer om å jobbe som frivillig i Abloom
Meld deg her.