Organisasjonen

Abloom er en organisasjon som jobber for å bryte tabuer. Organisasjonen ble etablert i Oslo i 2012 av Faridah S. Nabaggala og Faridah fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid i 2023. Vi har flere tilbud for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

Om organisasjonen

  • Abloom er en frivillig og ideell organisasjon stiftet i 2012 som jobber for å synliggjøre og styrke barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Vi har spesialkompetanse og særlig fokus på minoritetsspråklige funksjonshemmede og deres pårørende, og vi har alle diagnoser representert. Abloom har blitt godkjent som en selvstendig lærebedrift i service og administrasjon, og vi skal ta inn lærlinger med særskilte behov og støtte dem på vei mot en spennende karriere.
  • Likemannsarbeid er en viktig del av vårt arbeid. Gjennom dette skaper vi trygge arenaer hvor familier og pårørende kan dele erfaringer, få støtte og lære av hverandre. Vi tilbyr også kurs og veiledning til de som trenger ekstra støtte, og samarbeider tett med barnekoordinatorer, frivillige og andre fagpersoner. Dette arbeidet bidrar til å bygge fellesskap, øke mestring og gi pårørende verktøyene de trenger for å møte hverdagen.
  • Medlemskap i Abloom gir deg muligheten til å bli en del av et inkluderende fellesskap og støtte arbeidet vårt. Som medlem får du tilgang til eksklusive aktiviteter, kurs og arrangementer. Vi ønsker flere medlemmer velkommen, enten du er en familie, enkeltperson eller organisasjon som deler vår visjon om et samfunn der alle føler seg verdsatt og inkludert.
  • Abloom jobber aktivt med å bryte skadelige tabuer som rammer mennesker med funksjonsnedsettelser, noe som fører til sosial isolasjon, uhelse og økende segregering i samfunnet. Vår visjon er at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt. Organisasjonen fremmer sosial inkludering gjennom arrangementer og prosjekter året rundt, inkludert Abloom Filmfestival i uke 47 (siden 2012), Mini Abloom paraidrettsdag (siden 2015), ferieaktiviteter for alle, og Rideglede for alle.
  • I 2024 lanserer vi e-læringskurset «Et helt fellesskap» for tros- og livssamfunn, for å støtte bredere samfunnsforståelse og inkludering. Gjennom samarbeid med ulike institusjoner og tilbakemeldinger fra våre deltakere har vi sett konkrete resultater i form av økt sosial deltakelse og styrket selvtillit hos barna vi hjelper. Alle våre arrangementer er tilrettelagt for å være tilgjengelige og inkluderende, slik at alle kan delta og føle seg velkommen.

Abloom Crew

Faridah S. Nabaggala

Daglig / kunstnerisk leder

For mer informasjon om Faridah: Les her!

Kontakt: post@abloom.no

Zahraa Shakoor

Assisterende administrator

Kontakt: zahraa@abloom.no


Madeleine Johansen

Prosjektleder

Kontakt: madeleine@abloom.no

Najwa Mohammed

Kontormedarbeider (sykemeldt)

Kontakt: najwa@abloom.no

Eszter Vuojala

Festivalkoordinator

Kontakt: eszter@abloom.no


Joakim Hansen

Lærling

Kontakt: joakim@abloom.no

MEDLEMSKAP

Organisasjonen kan ha som medlemmer personer med funksjonsnedsettelse, foreldre, søsken, andre pårørende, flyktninger  og andre interesserte.

Innmelding i Abloom skjer på abloom.no

Medlem som ikke har betalt kontingent ved forfall etter annen gangs purring, betraktes ikke lenger som medlem.

Dette tror vi på

  • Ingen skal oppleve utenforskap fordi de er født annerledes.
  • Tabuer skal bryter – kunnskapen skal styrkes. Og det må sårbare individer til gode.
  • Alle, uansett identitet, er velkommen til å gjøre noe godt andre gjennom Abloom.

Målgruppe

  1. Minoritetsspråklige barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse – og deres pårørende.
  2. Barnefamilier som lever under fattigdomsgrensa – der en eller flere medlemmer har en funksjonsnedsettelse.

Dette gjør vi

  • Abloom er en drivkraft for mangfold, inkludering og samfunnsendring. Gjennom våre arrangementer, prosjekter og initiativer skaper vi gode møteplasser for sårbare minoriteter, funksjonshemmede og fagpersoner.
  • Abloom Filmfestival (AFF): En prisbelønt årlig festival, anerkjent av Oslo kommune, som fremmer mangfold og synliggjør funksjonshemmede.
  • Mini Abloom: Paraidrettsdag for barn og unge med og uten funksjonsnedsettelser.
  • Ferieaktiviteter for alle: Inkluderende aktiviteter for barn og familier i skoleferiene.
  • Rideglede for alle: Gir barn og unge med funksjonsnedsettelser mulighet til å oppleve gleden ved ridning.
  • Bryte tabuer: Prosjekter som “Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff” utfordrer fordommer og skaper dialog.
  • Vi rådgir og veileder målgruppen året rundt, deltar i forskning og sitter i råd og utvalg som fremmer samarbeid og samfunnsforståelse.
  • Gjennom likemannsarbeid og medlemskap skaper vi fellesskap der familier og pårørende kan dele erfaringer, lære av hverandre og føle seg inkludert. Bli medlem i dag og støtt vårt arbeid for et mer inkluderende samfunn!

Abloom fyller 11 år i år! I uke 47 under Abloom Filmfestival og Abloom Awareness Week blir det stor fest og mange gode arrangementer. Vi gleder oss til å se deg. Her kan du melde deg på våre arrangementer.

Abloom Awareness Week (startet i 2020) er lagt til samme uke som Abloom Filmfestival, og har fullt fokus på å bevisstgjøre befolkningen om hva det vil si å ha en funksjonsnedsettelse. Denne uken skal vi virkelig sette barn og unge med spesielle behov på agendaen. Vi skal spre kunnskap og tips til hva vi alle kan gjøre for å skape et mer tilrettelagt og inkluderende samfunn. Når det handler om barn og unge med spesielle behov, så handler det jo om hele vårt samfunn. Og alle har noe å bidra med!

Nytt initiativ fra 2021 ! Barnejury under Abloom Filmfestival- Normbrytende representasjon!

Vi presenterer sannsynligvis verdens første og eksklusive barnejury som består av mangfold. Nemlig et barnejury består av barn med funksjonsnedsettelse. De skal få lov til å velge en film og dele en pris. Målet er å bekjempe fordommer mot barna med funksjonsnedsetteler og synliggjøre dem på viktige arenaer: Slik bygger vi mestringsfølelse hos barnet selv.

Grunnlegger og daglig leder, Faridah Nabaggala, vant “Oslo Bys kunstnerpris i 2014 – for fremragende innsats innen Oslos kulturliv” og NHF Oslos hederspris for 2016. Nabaggala er en viktig aktør i kampen for funksjonshemmebevegelsen i Norge, og sentral i arbeidet for minoritetsspråklige funksjonshemmedes kår og behov. Les mer om Faridah her.

Ordet Abloom betyr “i full blomst”, noe som er ment å skulle gjenspeile hva organisasjonen og festivalen står for. Vi ønsker at barn og unge med spesielle behov skal bli verdsatt, sett og hørt, og vi ønsker at de skal kunne slå ut i full blomst.