Dialogmøte-Inkluderende religionsutøvelse

Dato

13. mar - 13. mar

Tid

13:30 - 16:00

Sted

K1 Aktivitetshuset

Program

Velkommen!

Kaffe og frukt!

 

Abloom-leder Faridah S. Nabaggala

Velkomsthilsen, Abloom-leder Faridah S. Nabaggala

Byråd for kultur og idrett, Omar Samy Gamal

 Åpningsinnlegg – Omar Samy Gamal er byråd for kultur og idrett i Oslo

 

Innlegg

Innlegg fra Inger Marie Lid professor med masterutdanning i Medborgerskap og samhandling ved VID vitenskapelige høgskole)

Diskusjon

Utdeling av spørreskjemaer og svar

Matpause

Mat og mingling

Avslutning

Hei!

Abloom har gleden av å invitere deg til vår dialogmøte om “Inkluderende religionsutøvelse (13.03.23) 13.30 på Aktivitetshuset K1 på Tøyen (Kolstadgata 1, 0652 Oslo). Vi takker veldig for at dere så sjenerøst har stilt opp, vært rause med tid og innsats overfor vårt prosjekt.

Dette arbeidet er en en videreføring av på bakgrunnen av Felleserklæring om at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff, skal vi aktivt løfte vårt neste prosjekt/tema som omhandler å få gjennomslag for ‘Inkluderende religionsutøvelse’. Vårt mål er at alle – så langt det lar seg gjøre, skal kunne dyrke sin Gud i sitt trossamfunn; innen alle religioner.

Tema : Inkluderende religionsutøvelse
Målet er å få utarbeide et e-læringskurs som har fokus på å øke kunnskapen om funksjonshemming, om CRPD, samt om universell utforming i tros- og livssynssamfunn . Samt øke kunnskap om funksjonsnedsettelse og kartlegging av barrierer funksjonshemmede opplever i tros- og livssynssamfunn. Konferansier Monica Haugen, CRPD-aktivist er også nedpå programmet! For mer info om prosjektet klikk her.

Du må gjerne ta med deg inntil to personer på seremonien.

I regi av Abloom inviterer vi ledere fra kristne, muslimske og andre religiøse samfunn sammen til samarbeid om “Inkluderende religionsutøvelse”.
Event: https://www.facebook.com/events/582925428829463

Les mer om oss på Abloom.no

Vi håper det vil være mulig for deg å delta på denne dialogmøte, da din tilstedeværelse og deltakelse er svært viktig for å synliggjøre et positivt syn på likestilling og inkludering. Dersom du hadde hatt mulighet til å gi et svar innen 13. mars på om du kan delta, så hadde det vært fint.

Vennlig hilsen,

Faridah S. Nabaggala
Grunnlegger og administrerende direktør Abloom

Kontakt oss

Lurer du på noe om arrangementet?

Kontakt

Andre arrangementer

Mini Abloom paraidrettsdag 2024

La alle, uansett funksjonsevne, få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. For oss i Abloom er det viktig å gjøre det mulig for barn og unge med spesielle behov å utfolde seg sammen med jevnaldrende. Derfor arrangerer vi denne idrettsdagen som er spesiell på […]

Les mer

Ferieaktiviteter for alle 2024!

Vi ønsker å gi barn , unge og deres familier mulighet til å bli med påferieaktiviteter og helgeturer med overnatting. Det skal både være utendørsleker og andre typiske aktiviteter man gjør nårman er på ferie. Alle skal få verdifulle minner fra en fin og inkluderende ferieHovedmålet med dette prosjektet er å tilby en sommerferieaktivitet der […]

Les mer

Kulturelle skatter og aktiv sommer i Olafiagangen

Bli med på gratis sommeraktiviteter i hjertet av Olafiagangen, støttet av Bydel Gamle Oslo. Fra 9. juni til 16. august 2024, arrangerer vi hver lørdag en rekke spennende og gratis aktiviteter for barn og unge. Opplev alt fra kreative verksteder til kulturelle vandringer og dans!

Les mer

Rideglede for alle

Rideglede for Alle» er et initiativ fra Abloom, støttet av Bufdir, som skaper engasjerende og tilgjengelige rideopplevelser for barn og unge. I samarbeid med Alna Ridesenter tilbyr vi ridekurs og ferieaktiviteter som styrker selvtillit og fremmer trivsel, med fokus på å lære nye ferdigheter og nyte det gode fellesskapet utendørs.

Les mer