Nyhetsbrev april: Ablooms integreringsarbeid står i fare!

Abloom filmfestival står i fare!

Gjennomføring av Abloom Filmfestival i november står i fare, og dermed er Ablooms arbeid som gjør det enklere å integrere seg i samfunnet. Integrering av sårbare grupper (doble og triple minoriteter) står i fare. Dette vil få økonomiske konsekvenser, siden Abloom er avhengig av å gjennomføre tiltaket på nasjonalt nivå.  Dette vil få konsekvenser for den målgruppen, nemlig barn og unge med funksjonsnedsettelse. Ablooms arbeid har blitt nedprioritert og vi krever å vite hvorfor.

Overrekkelse av NOU “På høy tid” og seminar 2. mai

Endelig! Likestillings- og mangfoldsutvalget overrekker sin utredning til Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen 2. mai 2023. I forbindelse med begivenheten vil det være et seminar på Kulturhuset i Oslo. Fantastisk med det solide arbeidet som er gjort med å bringe NOU-en i havn! Det skal bli spennende å se den presentert.

Ablooms leder Faridah Nabaggala, som er et utvalgsmedlem . Hennes deltakelse har beriket utvalget noe vi er stolte av og DU Faridah har sørget for at for første gang i Norges historie er minoritetsspråklige barn, unge , voksne med funksjonsnedsettelse  inkludert og deres pårørende perspektiv og ikke minst mangfoldsperspektiv generelt🙌🏾 Utvalget presenterer og lanserer sin NOU 2. mai! Kulturhuset har tilgjengelighetsmerket les mer om merket på Tilgjengelighetsmerket.no

Nydelig artikkel om Abloomsleder i Klassekampen

Et liv i kamp les mer her. Vi i Abloom er stolt over å kjenne deg Faridah og være sammen i Abloom.

Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Det vrimler av nye, spennende i Ablooms kalender 😍

Hva skjer?

Abloom Rideklubb

Bli frivillig i Abloom Rideklubb! Rideklubben frivillige ride-hjelpere, les her for mer info.

Mini Abloom paraidrettsdag nærmer seg med stormskritt!

Mini Abloom para idrettsdag- større og sterkere enn de fleste idrettsdager!

Vi har opplevd stor pågang med over 600 påmeldte barn fra hele Oslo. Vi er opptatt av at alle barn og unge uansett bakgrunn skal ha muligheter for å delta i organisert idrett. Vi lover en uforglemmelig opplevelse! Idrett for alle! » Forebyggings verktøy mot utenforskap”

Klikk her for mer info om dagen.

Foto:Abloom

Inkluderende religionsutøvelse

Prosjektet gjør fremskritt, hvor per i dag er referansegruppen på plass som har hatt sitt første møte i april og i mai skal de delta på første workshop  (05.05. 23) i Oslo ledet av LDO på K1 fra 13:00-15:30 . Les mer >> velkommen til inkluderende religionsøvelse workshop 05. mai kolstadgata 1, 0652 oslo kl: 13:00-15:30

Foto: Abloom

Abloom filmfestival 2023 med filmfest i november

Velkommen til den tolvte Abloom filmfestival –  fra 19. november til 25. november 2023. 

Årets tema er “Idrett -og trivsel for alle!”

Vi mener det er på høy tid at alle barn og unge får tilgang til idrett – og opplever å bli helt inkludert både i idrettslag og samfunnet rundt. Gjennom en mangfoldig filmkultur ønsker vi å skape mangfold også i idretten.

Hold deg faglig oppdatert med AFFs fagdager i november

Årest viktigste konferanser om idrett! Ablooms fagkonferanser

Mandag 20.november på Sentralen — ønsker Abloom og sentrale aktører velkommen til  Idrettsfagkonferansen under den tolvte Abloom filmfestival  . Vil du lære mer om inkludering gjennom idrett? Vil du vite mer om det siste innen feltet medvirkning? For å melde deg,  klikk her.

Foto: Abloom


Se alle arrangementer >>

Sommerjobb til unge med funksjonsnedsettelse!

Støtt oss/bli medlem

Alle kan være medlem i Abloom! Som medlem blir du deltager i et spennende nettverk der vi bygger bro mellom familier som har barn og unge med nedsatt funksjonsevne og resten av samfunnet. Klikk for doner her.